Set intoxicats per consum de tonyina a Lleida

Els casos estan relacionats amb el brot per histamina d'àmbit estatal anunciat aquest dijous

Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat el 12 de maig a la 1:26h
Salut ha rebut la notificació de vuit persones afectades a Lleida i el Maresme per una toxiinfecció alimentària per la ingesta de tonyina. Els casos estan relacionats amb el brot per histamina d'àmbit estatal anunciat ahir, ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat aquest dijous en un comunicat.

Set del total de vuit afectats pertanyen a un grup de 36 adults i 12 nens que van sopar en un restaurant de Lleida el 6 de maig, i l'altre és una persona que havia comprat tonyina el 2 de maig en un centre comercial del Maresme i que la va consumir al seu domicili el 3 de maig, presentant símptomes una hora després.

La tonyina implicada en els casos del brot de Lleida procedeix d'una empresa de la localitat que havia rebut l'aliment directament d'un establiment del País Basc inclòs en la llista de distribució de l'empresa Graciden, que és la relacionada amb el brot estatal.
Tots els afectats a Catalunya van evolucionar "favorablement" en poques hores i solament una de les afectades va ser atesa aquella mateixa nit en el servei d'urgències per una major intensitat del quadre clínic.

Salut ha indicat que les peixateries i supermercats que han venut el producte estan posant cartells per alertar els seus clients que, si van comprar tonyina durant aquests dies, no el consumeixin i el retornin al punt de compra.

També ha recordat a la població que, en cas de presentar símptomes com cremor de gola, nàusees, diarrea, vòmits, cefalees o erupció cutània després d'ingerir tonyina, es dirigeixin al seu centre de salut.