Les noies de l'AEM arriben al «New York Times»

El rotatiu nord-americà conversa amb diversos protagonistes de la gesta de l'equip lleidatà

Redacció
11 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:31h
Imatge de l'equip femení de l'AEM
Imatge de l'equip femení de l'AEM | AEM
L'equip infantil de la Secció Esportiva AEM de Lleida, format íntegrament per noies de 12 a 14 anys, va passar a la història del futbol català el passat mes d'abril en proclamar-se campió de la seva lliga, el campionat masculí del grup III de la Segona Divisió infantil.

L'equip dels Maristes va aconseguir ser el primer conjunt femení a Catalunya que guanyava una lliga masculina, una fita que ha arribat fins al diari New York Times, que s'ha fet ressò d'aquest èxit. En la peça parlen diverses jugadores de l'equip així com també l'entrenador, Daniel Rodrigo, el director esportiu, Josep Maria Salmerón i el president del club, Sergio González, que indica que si el repte hagués sortit malament, hauria estat el responsable de la humiliació que haurien patit les noies.

En aquest context, Salmerón destaca que els comentaris que s'han sentit durant la temporada en contra de les noies han vingut més per part de les mares dels jugadors que no pas dels pares. "Ésestrany, però la majoriadels comentarisi insultsmasclisteshan vingut delesmaresd'algunsdelsnois contra els qui vam jugar", assegura al rotatiu nord-americà.