La Guàrdia Civil denuncia un veí de Juneda pel mal estat d'un ruc i disset gossos

Els animals portaven dos anys tancats a les instal·lacions, amb manca d'higiene i sense documentació

Imatge d'alguns animals
Imatge d'alguns animals | Guàrdia Civil
Redacció
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 19:05h
La Guàrdia Civil va denunciar dilluns passat un veí de Juneda (Garrigues) pel mal estat d'un equí i disset gossos a la seva explotació. La situació dels animals es va detectar després d'una inspecció que van realitzar els agents en les instal·lacions d'una petita explotació ramadera en desús situada al municipi de Juneda. Un dels animals, un ruc femella, presentava evidents símptomes d'abandonament en el manteniment i neteja dels cascos de les quatre potes que li podien provocar lesions permanents, deformacions o defectes greus. També hi havia disset gossos en condicions higièniques deficients.
 
L'habitacle en el qual es trobava l'animal amb prou feines comptava amb ventilació, s'observava una manca de neteja i presentava diversos objectes tallants i punxants. El mateix propietari de l'explotació i els animals va reconèixer que els animals portaven uns dos anys tancats a les instal·lacions i a tots els mancava identificació, documentació o registre.

Per això, els agents van aixecar una acta i van posar els fets en coneixement del veterinari oficial de la Delegació Comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de Les Borges Blanques per portar a terme les mesures sanitàries oportunes. També van donar coneixements dels fets a la delegació territorial del mateix Departament amb seu a Lleida, remetent-los la denúncia.
 

Imatge de l'animal maltractat Foto: Guàrdia Civil