Obre una delegació d'ACCIÓ a l'Alt Pirineu i l'Aran

Serà la vuitena oficina d'aquest departament que el Govern obre a Catalunya

Batalla i Baiget
Batalla i Baiget | ACN
ACN / EP
10 de maig del 2017
Actualitzat a les 10:30h

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha anunciat la creació d'una delegació d'Acció a la Seu d'Urgell (Lleida) per impulsar la competitivitat de les empreses del territori de l'Alt Pirineu i la Val d'Aran.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, l'oficina entrarà en funcionament durant el segon semestre de l'any, i tindrà un àmbit d'actuació de sis comarques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Val d'Aran.

Així, la nova oficina complementarà la seu central d'Acció a Barcelona i les delegacions que cobreixen els àmbits de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terres de l'Ebre, Catalunya Central i la zona de Garraf-Alt Penedès-Maresme.

Impulsar la internacionalització i la innovació, contribuir a l'augment del pes de la indústria en l'economia local i atreure noves inversions productives al territori són alguns dels objectius amb els quals neix la nova delegació d'ACCIÓ a l'Alt Pirineu i Aran. Així, Baiget, ha assegurat que "la nova oficina també ha de servir per atreure inversions d'empreses que es vulguin ubicar al territori". I ha afegit "la nova delegació d'ACCIÓ també ha de servir per ajudar les empreses a formar-se i a col·laborar entre elles promocionant les polítiques de clúster".

Ha explicat el conseller que la nova delegació respon a la voluntat del Govern d'oferir el màxim de proximitat a les empreses del territori i adequar-se a la realitat empresarial de cada zona específica. En aquest sentit, Baiget, ha afirmat que "les realitats i les bases del teixit productiu català no són les mateixes en els diferents territoris i per tant hem d'adaptar les formes d'assessorament i suport a la realitat de cada zona".

En l'actualitat a les sis comarques de l'Alt Pirineu i Aran hi ha un teixit empresarial format per 3.561 empreses dels sectors de l'hostaleria, el comerç, la construcció, les indústries manufactureres, l'agricultura i la ramaderia. Actualment la Generalitat disposa d'una quarantena d'Oficines Exteriors de Comerç i Inversions al món que compten amb un àmbit d'actuació d'uns 110 països.