La Crida demana a la Paeria que aturi les obres del parador de turisme del Roser

La formació assegura que "s'han fet modificacions a l'edifici sense haver-ne informat degudament a la Paeria", tot i estar catalogat com a BCIL

Redacció
09 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:51h
Imatge de l'interior del Roser
Imatge de l'interior del Roser | Paeria
La Crida per Lleida-CUP demana a l'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida que aturi "immediatament" les obres del construcció del parador de turisme a l'antic convent del Roser, "perquè la comissió de seguiment no les està controlant". Així ho ha constatat el grup municipal després de sol·licitar informació sobre l'estat de les obres "i no obtenir cap resposta".

La formació assegura que "s'han fet modificacions a l'edifici sense haver-ne informat degudament a la Paeria", cosa que suposa "un fet extraordinàriament greu que afecta el patrimoni municipal", tenint en compte que l'edifici del Roser està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). Per això, la Crida demana l'aturada de les obres i una inspecció "urgent" de l'edifici, "per tal que els tècnics de la Paeria constatin les modificacions dutes a terme".
 
La formació recorda que la Junta de govern local de la Paeria va aprovar al setembre de 2006 la construcció d'un parador de turisme al Roser per part de Turespaña, SA, organisme públic depenent del govern de l'Estat. "En aquest acord es definia la creació d'una comissió de seguiment, integrada per dos representants de cada una de les parts firmants", segons aquest grup municipal. La Crida per Lleida considera que les reunions d'aquesta comissió "eren bàsiques per garantir l'execució de les obres segons el projecte aprovat, a més de garantir que es compleix la protecció del Roser a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)".

En aquest sentit, el Departament de Cultura va emetre un informe contrari a la modificació del projecte inicial, per la qual cosa el partit considera que "la Paeria n'és conscient i coneixedora". La formació assegura que ha sol·licitat en diverses ocasions informació sobre les obres, "sense resposta per part del regidor de Promoció de la Ciutat Rafael Peris ni de la Comissió de Patrimoni".

Les obres de construcció del parador de turisme a l'edifici del Roser es troben en la seva recta final i està previst que l'equipament s'inauguri en els pròxims mesos.