Naix la beguda de l'Aplec del Caragol

La Fecoll i Licors Portet presenten la ratafia oficial de la festa, que incorpora peres de Lleida-

Redacció
09 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:08h
La ratafia de l'Aplec
La ratafia de l'Aplec | ACN
La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) ha presentat aquest dimarts la primera ratafia oficial de la festa, elaborada per Licors Portet de la Pobla de Segur a base de nous verdes de plantacions del Pallars Jussà, espècies (nou moscada, clau i canyella) i que, com a principal tret distintiu, incorpora també peres de Lleida. Es tracta d'un licor de 26 graus d'alcohol de sabor dolç i suau i amb un lleuger gust de pera, que es presenta en una ampolla cilíndrica de 70 cl i amb una etiqueta en forma de caragol i amb el logotip de l'Aplec.

La beguda naix amb la vocació no només de ser el licor de referència d'aquesta festa gastronòmica sinó de les comarques de Ponent. Inicialment se n'han elaborat unes 500 ampolles, tot i que s'anirà ampliant la producció en funció de l'acollida que el producte tingui al mercat. Ara per ara, la ratafia de l'Aplec es pot adquirir només per internet a www.labotigadelpallars.com però en breu també es podrà trobar als lineals de compra de supermercats i en botigues especialitzades de la demarcació.

​El gerent de Licors Portet, Àngel Portet, ha destacat que és una ratafia "que fa de bon beure i no carrega" i ha instat els lleidatans "se la facin seva". El producte, amb un preu que oscil·la entre els 12 i 13 euros, es presenta en una ampolla cilíndrica de 70 cl amb una etiqueta en forma de caragol i amb el logotip de l'Aplec.