Fauna

La plaga de senglars obliga els caçadors a fer una quarta batuda en menys de mig any a Almenar

Els agricultors són els que donen l'avís en cas de detectar la presència de senglars i conills

per Redacció, 8 de maig de 2017 a les 16:50 |
Un cartell que alerta de la batuda | Aj Almenar
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una vintena de membres de l'Associació de Caçadors del Vedat d'Almenar van participar aquest diumenge en la batuda destinada a controlar la plaga de pocs senglars registrada en els darrers mesos en aquest municipi del Segrià. La batuda -la quarta que es fa enguany a la població- es va desenvolupar a la zona propera al riu Noguera Ribagorçana, tocant al límit amb Alfarràs (Segrià).

El pla cinegètic desenvolupat per l'Ajuntament d'Almenar es va posar en marxa al gener arran d'una xerrada informativa a càrrec d'Unió de Pagesos sol·licitada pels agricultors del municipi. Prèviament consensuada amb els serveis territorials d'Agricultura a Lleida, la iniciativa està destinada a optimitzar el pla cinegètic local a fi de minimitzar d'una manera més àgil els danys causats per la superpoblació de conills i porcs senglars.
En virtut dels acords establerts entre representants del municipi i de la Generalitat, l'Ajuntament d'Almenar ha optimitzat la coordinació entre agricultors -que són les persones que donen avís en cas de detectar la presència de senglars i conills- i la societat de caçadors per fer més precises i ràpides les batudes.


El regidor d'Agricultura del consistori almenarenc, Jordi Sanuy, ha explicat que "en aquests moments, fer batudes és molt necessari perquè els pagesos estan sembrant el panís i amb freqüència els porcs senglars arrasen metòdicament amb totes les llavors plantades".

 

Participació