La Jove Orquestra de Ponent compleix anys amb un concert a la carta

El repertori del concert celebrat a l’Auditori Municipal Enric Granados és el resultat de les peces més votades pels seguidors

Redacció
07 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:47h
La JOP ha celebrat el concert d'aniversari
La JOP ha celebrat el concert d'aniversari | Paeria
La Jove Orquestra de Ponent, una iniciativa que va néixer en una conversa d’amics, acaba de complir cinc anys. Per celebrar-ho, ha ofert aquest dissabte un concert a l’Auditori Municipal, on el repertori ha estat escollit pels seguidors i seguidores de l’orquestra en una enquesta realitzada a través de les xarxes socials. L’Obertura de la Flauta Màgica (W. A.Mozart), El Llac dels Cignes (P .I. Txaikovski), El Moldava (B. Smetana), BSO Gladiator i BSO Pirates del Carib (H. Zimmer), BSO Indiana Jones (J. Williams) i Danzón nº.2 (A. Márquez) han estat les peces que han sonat aquesta nit a voluntat del públic.

La Jove Orquestra de Ponent és una associació juvenil independent de tota escola o institució que va néixer del desig de fer música dels i les joves de Lleida i els seus voltants. En aquests cinc anys de recorregut, la JOP ha ofert a joves amb estudis musicals mitjans i superiors l’oportunitat de tocar en una orquestra simfònica a la nostra terra.

Des de la seva fundació, el seu director titular és Agustí López Piñol i durant aquest camí iniciat el 2011 i que va veure la llum la primavera del 2012 amb el seu primer concert han compartit escenari amb diversos solistes de les terres de Ponent, com el pianista Ramon Andreu, les sopranos Iolanda Dolcet i Marta Bonet, el tenor Francesc Jové i el flautista Josep Lluís Boix.

La JOP també ha ofert a joves músics de les nostres terres amb estudis musicals superiors, l’oportunitat de participar com a solistes en els projectes de l’orquestra. En aquest sentit han col·laborat amb l’orquestra la guitarrista Laura Fontanals, la flautista Neus Puig, el violinista Oriol Capdevila, el pianista Bernat Bonjorn i el violoncel·lista Carlos Sánchez.