La UdL realitzarà exàmens oficials de xinès

Els primers, que tindran lloc el pròxim mes de juny, ja compten amb una setantena d'inscrits | La universitat ha signat un conveni amb la Fundació Institut Confuci

Redacció
06 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:58h
El conveni s'ha signat aquest divendres
El conveni s'ha signat aquest divendres | UdL
La Universitat de Lleida podrà realitzar exàmens oficials de llengua xinesa, en virtut d'un conveni de col·laboració signat aquest divendres amb la Fundació Institut Confuci de Barcelona. Les instal·lacions de la UdL acolliran proves escrites dels diferents exàmens HSK i els del Nou YCT; així com les orals de nivell elemental, intermedi i avançat, segons ha informat la universitat lleidatana. Els primers, que tindran lloc el proper mes de juny, ja compten amb una setantena d'inscrits.

El conveni estableix que el professorat que realitzi els exàmens a la Universitat de Lleida haurà de seguir una formació a l'Institut Confuci. L'acord que han rubricat el rector, Roberto Fernández, i el codirector de la Fundació Institut Confuci de Barcelona, Chang Shiru, té una vigència inicial d'un any amb possibilitat de pròrrogues.
 
El rector de la UdL ha destacat que aquest acord culmina les bones relacions de la Universitat de Lleida amb la Xina, recordant la càtedra d'Estudis Asiàtics, el títol d'Estudis Hispànics per a l'alumnat xinès, els convenis amb diferents universitats del gegant asiàtic i el doctorat honoris causa per a Dong Yansheng. Per la seva banda, Shiru ha destacat la UdL com una "peça clau" en el procés del seu Institut per expandir la cultura xinesa a Catalunya.

L'HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) és l'examen oficial escrit de llengua xinesa estandarditzat a escala internacional, dirigit a les persones que no són parlants nadius. Consta de sis nivells. El YCT (Young Learners Chinese Test) és l'examen oficial escrit de xinès dirigit a estudiants de primària i secundària que tampoc són parlants nadius. Aquest consta de quatre nivells.