Ros nega l'ús targetes de crèdit municipals i assegura que les despeses del consistori estan «controlades»

L'alcalde de Lleida carrega contra el Comú, a qui titlla de "mesquí", i recorda que els fons han estat intervinguts i aprovats

04 de maig del 2017
Actualitzat a les 2:14h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Àlvar Llobet
La llista de factures de la bestreta de caixa fixa de la Paeria dels darrers deu anys que ha fet pública el Comú de Lleida ha rebut la resposta de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha sortit al pas de les crítiques. En declaracions a NacióLleida, el Paer en cap ha negat l'ús de targetes de crèdit municipals tal com han indicat els regidors del Comú, alhora que ha justificat alguna de les despeses que han posat sobre la taula els comuns i que van sortir de la bestreta fixa, el fons del que disposen diverses persones del consistori i que serveix per abonar despeses corrents com dietes, material d'oficina o gasolina.

​El líder socialista ha assegurat que "totes les despeses de l'apartat de bestretes que ha difós el Comú dels darrers 11 anys han estat sempre controlades, intervingudes i aprovades pels òrgans municipals corresponents", i ha recordat que aquests fons no són exclusius de l'alcalde.

​En relació a les factures d'hotels i restaurants, Ros ha assegurat que estan vinculades a qüestions de caire municipal que ja van ser analitzades per l'administració de Justícia quan va ser denunciat per la seva regidora, Marta Camps, fa dos anys i mig. Pel que fa a temes de circulació, l'alcalde ha indicat que les factures "són sempre per vehicles municipals i no només d'alcaldia", i en relació a la compra de joguines, Ros ha explicat que eren pels nens dels hospitals el dia de Reis, un costum que, ha dit, la Paeria continuarà fent. En aquest sentit, ha titllar de "roí i mesquí" que es critiqui aquesta despesa.

El Comú acusa la Paeria d'opacitat

​Des dels Comú de Lleida s'ha denunciat opacitat per part de l'equip de govern de la Paeria i una voluntat de no donar informació concreta dels tiquets dels darrers deu anys. La formació assegura que va demanar aquestes factures fa més de mig any i que l'executiu local no ha tingut la intenció d'explicar els detalls.

Els comuns han explicat que el govern d'Àngel Ros s'ha negat a facilitar les factures, i han recordat que la Comissió de Garantia de Dret d'Accés a la Informació Pública de la Generalitat (GAIP) va resoldre el passat 15 de febrer a favor de la cessió d'aquesta informació per part de l'executiu local. El darrer episodi d'aquest estira i arronsa es va viure al ple del passat divendres, quan des del govern local es va indicar que la informació ja havia estat donada "línia per línia".

Què és la bestreta de caixa fixa?

​La bestreta de caixa és un fons del que disposen diverses persones del consistori i que serveix per abonar despeses corrents com dietes, material d'oficina o gasolina. Les persones que tenen accés a aquests diners han d'aportar les factures que avalin les despeses, que no són aprovades pel departament d'intervenció, que només es dedica a mirar si el volum de la despesa quadra amb les factures aportades.