El bisbe de Solsona vol prohibir els actes laics a les esglésies

Novell assegura que n'està tip "de veure el que no toca" a moltes esglésies

Redacció
03 de maig del 2017
Actualitzat a la 1:42h
Xavier Novell, bisbe de Solsona
Xavier Novell, bisbe de Solsona | Europa Press
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, vol evitar la celebració d'actes laics com concerts i representacions teatrals a temples de la seva diòcesi, i per a això ha fixat uns criteris que ajudin els rectors que vulguin restringir aquests actes extralitúrgics inadequats, que ha publicat en el web del Bisbat."Un servidor se n'ha atipat de veure el que no toca a moltes de les nostres esglésies", assegura el bisbe en la glossa dominical del 30 d'abril.

Novell recorda que fa anys que es van obrir els temples a concerts de música i a més actes culturals: "Si a l'inici es feien concerts de música religiosa, progressivament s'hi van incorporar composicions profanes i, més puntualment, representacions, festes, xerrades i fins i tot actes sectaris". Per aclarir la seva proposta, la glossa fa referència al document 'Criteris per a l'ús de les esglésies i capelles per a actes extralitúrgics' del febrer, en el qual fixa quatre situacions en les quals es poden celebrar actes a les esglésies de la seva diòcesi.

"Poden tenir lloc a les esglésies concerts i més actes culturals sempre que el contingut i la finalitat en sigui la pregària, l'evangelització, la caritat i el diàleg de la fe i la cultura", estableix el primer criteri. El segon i el tercer criteris van dirigits a no permetre als temples actes religiosos no cristians i actes interreligiosos, i el quart assenyala que a les esglésies propietat d'entitats civils o cedides en què hi hagi un culte més o menys habitual, es vetaran "actes obertament contraris a la santedat del lloc".

La diòcesi de Solsona està dividida en 174 parròquies de les comarques lleidatanes de l'Urgell, Pla d'Urgell, Segarra, Solsonès, Bages i Berguedà.