El Govern crea una nova direcció general per als Agents Rurals

Marc Costa, vinculat professionalment als Mossos d'Esquadra, nomenat com a director general

Redacció
02 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:21h
Dos agents rurals
Dos agents rurals | ACN
El Govern ha aprovat avui la creació d'una nova direcció general per als Agents Rurals. Amb un el decret de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), els Agents Rurals deixen d'estar regulats per una subdirecció de la direcció general de Forests.
 
La creació de la direcció general del Cos d’Agents Rurals respon a la voluntat de reestructurar i enfortir l’organització d’aquest cos, fonamental per al país, que s’encarrega de la vigilància i control en la gestió del medi natural, de la protecció i prevenció integrals del medi ambient i actua de policia administrativa especial. La creació d’aquesta nova direcció general és una de els mesures contemplades en el Pla estratègic del cos d’Agents Rural, que el Govern aprovarà en les properes setmanes, i que és resultat del debat intern promogut per la direcció del DARP des del setembre de l’any passat.
 
El Govern també ha nomenat avui Marc Costa com a primer director general del Cos dels Agents Rurals. Nascut a Vic l’any 1969, és llicenciat en Dret i Ciències Polítiques, diplomat en Ciències Empresarials i especialitzat en polítiques públiques de seguretat. Professionalment fins ara estava vinculat als Mossos d'Esquadra.
 
En el marc d’aquesta reestructuració, la Direcció General de Forests, de la qual depenia fins ara els Agents Rurals, passa a denominar-se direcció general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi. L’objectiu d’aquest canvi és potenciar línies estratègiques com són la gestió forestal sostenible, la prevenció d’incendis forestals, la bioeconomia i el Pla de prevenció dels danys i els riscos originats per la fauna cinegètica.