Continua la «batalla de pintades» contra el rector de la UdL

L'edifici del Rectorat torna a rebre pintades contra Roberto Fernández per defensar la professora Imma Manso

02 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:11h
Imatge d'una de les pintades, aquest dimarts
Imatge d'una de les pintades, aquest dimarts | N.LL
El rector de la UdL, Roberto Fernández, és el centre de les crítiques d'alguns estudiants, que l'acusen de defensar la subdelegada del govern i docent, Imma Manso, a qui titllen de "feixista" per unes declaracions en contra dels immigrants. El pols entre l'equip de govern universitari i els alumnes fa mesos que dura, i no té visos d'acabar.

L'edifici del Rectorat ha patit diverses pintades en les darreres setmanes, i tot i que sempre han estat esborrades, han reaparegut al cap de pocs dies. Aquesta situació ha acabat per "normalitzar-se" sense que, de moment, no hi hagi hagut cap acord entre estudiants i l'equip rectoral.
 

Pintada contra Roberto Fernández Foto: N.LL

 

 


El protocol de resolució de conflictes, encallat

Un dels intents va acabar en fracàs. La comissió de resolució de conflictes de la Universitat de Lleida va acabar embarrancant a les primeres de canvi després que no s'aconseguís el consens suficient.

A inicis d'abril, els representants dels estudiants van assegurar que el rector va "imposar" la inclusió de dos vicerectors en aquest organisme i que no els hi va donar temps per debatre la proposta que va ser passada i aprovada pel Consell de Govern del mes de febrer. "No ens van donar marge pel consens", van indicar els alumnes, que van recordar que des de l'equip rectoral s'han estat mig curs sense presentar cap proposta per escrit, una altra de les condicions que els alumnes van posar sobre la taula per arribar a un acord.