Pedro Sánchez diu que Pablo Iglesias és «l'espàrring» per a Rajoy i que en canvi ell el vol «derrotar»

El candidat a la secretaria general del PSOE assegura que està ''complint expectatives'' i augura un ''suport majoritari'' de la militància el proper 21 de maig

Redacció
01 de maig del 2017
Actualitzat el 02 de maig a la 1:36h
Pedro Sánchez aquest diumenge a Lleida
Pedro Sánchez aquest diumenge a Lleida | ACN
El candidat a la secretaria general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit que el líder de Podem, Pablo Iglesias, és una sort d'espàrring'' per al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i que en canvi ell el vol derrotar. Sánchez ha fet servir aquest eufemisme que en matèria esportiva significa el company d'entrenament d'un boxejador, per valorar la proposta de moció de censura que va presentar la setmana passada Iglesias i a la qual ha considerat que no hauria calgut arribar a plantejar fa un any.

En referència a les primàries del PSOE per al proper dia 21 de maig, Sánchez ha dit que estan ''complint totes les expectatives'' i ha previst que rebrà un suport majoritari de la militància davant la candidatura de Susana Díaz.
Pedro Sánchez ha demanat novament a Mariano Rajoy que comparegui al Congrés i assumeixi les seves responsabilitats polítiques ''en forma de dimissió'', perquè després de tots els casos de corrupció que afecten el seu partit, se li ha de demanar que ''no arrossegui Espanya en la seva caiguda''.

En relació a la campanya de primàries per a liderar el PSOE i a la seva contrincant Susana Díaz, Sánchez ha assegurat que la ''via 1 d'octubre'' que va defensar amb l'abstenció del PP, va obrir les portes al ''sorpasso'' que suposaria que els socialistes passessin a ser la tercera força a l'Estat. Això no obstant, ha pronosticat que rebrà el suport majoritari de la militància i que per tant el partit podrà ''retornar a l'esquerra''.

Pedro Sánchez ha participat a la manifestació del Primer de Maig a Lleida al bloc del PSC ja que aquest dilluns ha fet campanya entre la militància a les terres de Lleida. L'han acompanyat diversos càrrecs socialistes com la tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana de la Paeria, Sara Mestres o el diputat d'Unitat d'Aran, Paco Boya.