El Govern estudia ara aplicar un impost als aliments amb excés de greix o sucre

La taxa seria similar a la que entra en vigor aquest dilluns sobre les begudes ensucrades | El secretari d'Hisenda del Govern, Lluís Salvadó, ha avançat aquesta possibilitat en una entrevista a RAC1

Redacció
01 de maig del 2017
Actualitzat a les 12:10h

El govern posa en el punt de mira altres productes que també téenen excés de sucre o greixos saturats. Foto: Pixabay


El Govern estudia aplicar un impost als productes amb excés de sucre o greixos saturats. El secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, ho ha avançat aquest matí en una entrevista a RAC1 just el mateix dia que entra en vigor la taxa que grava les begudes ensucrades envasades. Segons els primers càlculs, l'aplicació d'aquest nou impost podria encarir aquests productes fins a un 50%.

Salvadó ha explicat que la nova taxa sobre les begudes ensucrades "forma part d'una nova cultura" que busca "fer-los servir per corregir els problemes que té la societat", com ara el sobrepès o les malalties relacionades amb la mala alimentació. En aquest sentit, el secretari d'Hisenda ha apuntat que el Govern vol "corregir hàbits no tant dels consumidors, sinó sobretot dels fabricants".

Per això mateix ara la Generalitat estudia crear una nova taxa que gravi els productes amb excés de greixos o sucres. Salvó ha admès durant l'entrevista que "hi ha la voluntat" d'aplicar-lo, tot i que no ha concretat i no ha posat cap data damunt la taula perquè entri en vigor.