Detingut a Lleida per voler vendre per 6.500 euros tres tractors i un camió rígid que no eren seus

L'arrestat, de 31 anys, havia robat la documentació dels vehicles i contactat per Internet amb un client de Sevilla per tancar la suposada operació

Redacció
29 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:26h
Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 26 d'abril un veí de Lleida de 31 anys per intentar vendre per 6.500 euros tres tractores i un camió rígid que no eren de la seva propietat. L'arrestat havia robat la documentació dels vehicles i contactat per Internet amb un client de Sevilla per tancar la suposada operació.

Els fets es van produir el mateix matí del dia 26 quan la policia va rebre una trucada d'un veí de la partida de Rufea de la capital del Segrià, demanant la presència dels agents perquè un home es volia emportar uns camions de la seva propietat. En arribar al lloc, els Mossos van comprovar que hi havia un home provinent de Sevilla assegurant que havia comprat tots els vehicles per Internet i que es trobava al lloc amb dues gòndoles per recollir-los.

El comprador va mostrar als mossos la documentació original d'un dels vehicles i, seguidament, el legítim propietari va mirar la cabina d'un dels camions i va comprovar que li havien sostret la documentació.
 
Mentre feien les gestions, el comprador va rebre una trucada, de qui li havia venut els vehicles, per quedar en un bar de l'avinguda Exèrcit de Lleida i realitzar el pagament. Aprofitant la situació, els agents van acompanyar-lo fins al lloc, ja que tot apuntava que es tractava d’una estafa. Un cop a l’esmentat bar, els mossos van identificar el presumpte venedor, que duia una factura de venda per import de 6.500 euros amb la relació de vehicles que es trobaven al descampat. Arran dels fets, va quedar detingut com a presumpte autor dels delictes d'estafa i robatori amb força.

Detingut per estafa en la venda d'una furgoneta

La investigació va determinar que el detingut havia contactat, feia uns quinze dies, amb el propietari dels camions oferint-se per vendre’ls, opció que va refusar. Tot i la negativa, el detingut es va posar en contacte amb dues deixalleries del Baix Segrià per intentar la venda, sense aconseguir-ho. Es dóna la circumstància que el mateix individu també havia estat detingut a Lleida, el 17 d'abril, per un delicte d’estafa similar. En aquella ocasió, va vendre una furgoneta per Internet i, quan ja havia cobrat els diners, no li va donar el vehicle. El detingut, de nacionalitat marroquina, té més antecedents i va passar dijous a disposició judicial davant el jutjat de guàrdia en funcions d’instrucció de Lleida.