Josep Vallverdú: «Em preocupa més la societat que els polítics»

La UdL acull l'homenatge a l'escriptor lleidatà organitzat per la Fundació Irla

Redacció
29 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:17h
Josep Vallverdú
Josep Vallverdú | Àlvar Llobet
El Saló Víctor Siurana de la Universitat de Lleida, ha acollit aquest divendres un acte d’homenatge a la dilatada trajectòria cívica política i també literària de l’escriptor lleidatà Josep Vallverdú, organitzat de manera conjunta per la UdL i la Fundació Josep Irla, que presideix l’exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserras, i la Universitat de Lleida.
 
L’acte ha estat presentat per la periodista Anna Sáez, i hi han intervingut i acompanyat a l’homenatjat Joan Biscarri, vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària; Miquel Pueyo, director del departament de Filologia Catalana i Comunicació; Ramon Usall, escriptor i professor, i Joan Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla.
 
Un dels objectius de la Fundació –que celebravà el seu primer acte públic a la ciutat de Lleida- és la difusió del pensament i l’obra política, econòmica, social i cultural d’aquelles persones que, com la generació de Josep Irla, l’han basat en la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia social i la sobirania nacional. És per això que ha volgut promoure aquest reconeixement públic a la dimensió cívica i política de l’obra i de la vida de Josep Vallverdú.
 
Alhora, des de la Fundació Josep Irla s’ha manifestat la seva satisfacció per haver impulsat aquest acte amb la Universitat de Lleida i la voluntat de continuar col·laborant amb les institucions de les Terres de Ponent en futures ocasions.
 
Josep Vallverdú és autor d'una prolífica i diversificada obra, de la qual la més coneguda i premiada, és la narrativa destinada al infantil i juvenil. I, entre moltes altres mencions, ha estat distingit també amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, l’any 1990 i amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 10 anys més tard i és doctor honoris causa de la UdL des del 2004.