Ordenança

Entra en vigor l'Ordenança municipal de neteja viària i recollida de residus de Lleida

La nova normativa estableix un règim de sancions que té en compte la capacitat econòmica de l'infractor

per Redacció, 27 d'abril de 2017 a les 12:19 |
Visita del tinent d'alcalde de la Paeria a l'actuació de millora paisatgística | Paeria
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimecres ha entrat en vigor la nova Ordenança Municipal de Neteja Viària i Recollida de Residus de Lleida, que incorpora més control i fiscalització en el compliment de la normativa i estableix un règim de sancions que té en compte la capacitat econòmica de l'infractor. L'objectiu de l'ordenança és gestionar correctament els residus per part dels productors i/o posseïdors, fer un bon ús dels serveis municipals de recollida i millorar les condicions de neteja dels espais privats i de l'espai públic del municipi.

Un dels punts que recull aquest document regulador és la reorganització en els serveis de recollida, aprovat en sessió plenària, entre els quals hi ha la implantació de la recollida comercial porta a porta a grans productors, que pretén la millora de la recollida selectiva a la ciutat. Segons el tinent d'alcalde Félix Larrosa, l'ordenança "pretén facilitar al màxim la gestió dels residus, amb la complicitat dels agents implicats, i alhora evitar veure bosses, cartrons i altres tipus de residus al carrer".

 
El tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de la Paeria ha visitat aquest dimecres l'actuació de millora paisatgística i nova àrea de residus dels Tres Pontets de la Mariola, una de les quatre que es realitza a l'Horta de Lleida. Larrosa ha explicat que es tracta de la implantació d'una àrea de recollida de residus de paper, vidre, plàstic i rebuig, "que va acompanyada d'una actuació paisatgística, fent un tancament amb fusta on s'ubiquen els contenidors que, alhora, farà una tasca d'embelliment que es completarà amb la plantació de més d'una cinquantena de tamarius del viver municipal de Rufea en una zona que s'ha atalussat".

El regidor ha explicat que en total s'implanten quatre àrees de recollida de residus a l'Horta de Lleida, la primera, la dels Tres Pontets i, la resta, estaran ubicades a la zona de Grealó-Quatre Pilans, la Caparrella i a la partida de Rufea. La Paeria preveu que aquestes actuacions estiguin finalitzades la propera setmana.

 

Participació