Neu a només 900 metres a quatre dies de maig

Les precipitacions, amb una cota que anirà pujant, no es reproduiran divendres

Nevada a Puigcerdà, aquest dijous
Nevada a Puigcerdà, aquest dijous | Germán Bueso
Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:49h
Neu a només quatre dies del mes de maig. Tal i com s'havia anunciat, la baixada de temperatures ha provocat que la cota s'hagi situat a només 900 metres, i puntualment per sota. Tot plegat ha provocat que no només hagi nevat a les muntanyes sinó a les valls pirinenques en localitats com Esterri d'Àneu, Puigcerdà i Camprodon, entre altres. A més, també s'ha vist nevar a la serra de Prades i altres punts elevats de l'interior del país.
 

Nevada a Camprodon, aquest dijous. Foto: Germán Bueso


La nevada primaveral d'aquest dijous ha enfarinat també el paisatge del Port. Els cims més alts s'han despertat enblanquinats, tal i com es pot veure en el vídeo que ha compartit l'Hostal Restaurant Pous de la neu. La previsió per a les properes hores apunta que la cota se situarà entorn als 600 metres al Port, tot i que les precipitacions aniran minvant a partir del migdia arreu del país. 

Ambient fred fins dissabte

Les precipitacions, amb una cota que anirà pujant al llarg del dia fins als 1.200 metres, es mantindran aquest dijous però ja no es reproduiran el divendres. Demà, l'ambient serà fred i no es descarten glaçades a l'interior.

Tanmateix, les temperatures es començaran a recuperar a partir de dissabte amb una situació però que no acabarà de fer el tomb. En aquest sentit diumenge es podrien repetir els ruixats i els xàfecs mentre que dilluns el temps s'estabilitzaria definitivament.
 

Nevada a Puigcerdà, aquest dijous. Foto: Jordi Pardinilla