Tribunals

Un dels acusats d'esquarterar un cadàver per extreure-li cocaïna, condemnat per tràfic a Lleida

L'altre detingut relacionat amb el cas de Parla, ha mort abans del judici per causes que es desconeixen

per Redacció, 26 d'abril de 2017 a les 19:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un dels acusats d'esquarterar un cadàver a Madrid per extreure-li cocaïna, Armando B., d'origen brasiler, ha estat condemnat per un delicte de tràfic de drogues a Lleida. L'Audiència de Lleida el va jutjar el 19 d'abril, juntament amb un altre home, R. A. S., d'origen dominicà, per traficar amb drogues des del bar del primer, a Lleida. Tots dos van reconèixer els fets i van acceptar tres anys de presó. Dóna la circumstància que aquell dia s'havia de jutjar també un altre acusat pel delicte de tràfic de drogues, J. P. S., però havia mort per causes que es desconeixen.

Tant J. P. S. com Armando B. estaven sent investigats a Madrid, ja que se'ls relaciona amb un cadàver trobat esquarterat a Parla el 6 de maig de 2015. Segons fonts pròximes al cas, la víctima era un home que treballava per una xarxa de tràfic de drogues com a 'mula' i va aconseguir entrar a l'estat espanyol per l'aeroport madrileny amb droga a l'estómac. En arribar a un pis que la xarxa té a la capital espanyola, una de les boles amb droga es va trencar i va morir.

 
Segons les mateixes fonts,  els membres de la xarxa a Madrid van trucar a J. P. S. per informar-lo de la mort de una de les 'mules' i aquest va avisar Armando B., que es va desplaçar a Madrid per extreure la droga del cadàver, abans d'esquarterar-lo, ja que "era l'especialista" de la xarxa en dur a terme aquesta intervenció sense malmetre la droga. Les restes del cos van aparèixer dins de tres bosses d'esport que un veí de Parla va trobar quan passejava el gos.

La investigació es va iniciar a Lleida l'agost de 2015. La policia espanyola sospitava que des d'un bar del carrer del Nord de la ciutat es traficava amb drogues. La investigació va permetre relacionar els presumptes traficants de Lleida amb una xarxa de tràfic de drogues a nivell estatal que entrava droga a Espanya des de Sudamèrica utilitzant 'mules', persones que ingereixen petites boles amb droga per evitar els controls a les fronteres. Van detenir tres dels presumptes traficants a finals de gener de 2016 i a dos més a començaments de febrer.


El cas, instruït pel Jutjat d'Instrucció 2 de Lleida, va derivar en una segona fase de la investigació que va permetre desarticular una xarxa de tràfic d'éssers humans a nivell estatal, principalment dones que eren obligades a prostituir-se.

 

Participació