L'autor del crim d'Aspa va rematar els dos agents rurals quan ja eren al terra

Segons els resultats de l'autòpsia, el caçador va engegar dos trets amb l'escopeta a curta distància

L'assassí confés, al lloc del crim
L'assassí confés, al lloc del crim | ACN
Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:41h
L'autor confés de la mort dels dos agents rurals el passat 21 de gener al coto de caça d'Aspa (Segrià) va rematar-los quan els homes estaven ferits al terra. Així ho confirmen els resultats de les autòpsies que s'han conegut aquest dimecres. Ismael Rodríguez, actualment en presó preventiva, va disparar dos tres als agents, que van quedar malferits al terra.

Després del primer atac, Rodríguez va acostar-se als homes i els va acabar de rematar amb l'escopeta de cartutxos que duia. Els agents van morir després dels segons trets. Va ser al cap d'una estona que el caçador va trucar els serveis d'emergència, a qui va donar l'avís de la mort dels dos agents rurals.

El caçador va visitar el coto d'Aspa una setmana abans dels fets

​Aquesta setmana s'ha sabut que Rodríguez va anar a caçar una setmana abans, al mateix lloc i amb la mateixa arma, per a la qual no tenia llicència. Així ho va assegurar aquest dilluns els advocats de les acusacions particulars, Pau Simarro, que representa a les famílies de les víctimes, i Albert Requena, de l'associació catalana i espanyola d'Agents Rurals.

Tots dos han arribat a aquesta conclusió després d'escoltar les declaracions, per videoconferència, de dos testimonis. Segons els advocats, un dels testimonis, que estava acreditat per anar a caçar el dia del crim però que ha assegurat que es va quedar a casa, ha dit que va anar amb l'acusat i dos persones més a caçar al mateix lloc una setmana abans, el 14 de gener.