Els responsables del Congost de Mont-rebei recorden que cal reservar aparcament per evitar col·lapses

El cap de setmana de l'1 de maig es preveu una alta afluència de visitants a aquest espai natural

Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 14:12h
Dues persones contemplant el congost
Dues persones contemplant el congost | FCLP
La Fundació Catalunya-La Pedrera, que gestiona i protegeix el Congost de Mont-rebei, ha recordat que cal fer reserva anticipada per accedir a l'aparcament de la Masieta per accedir a aquest espai natural. D'aquesta manera i en previsió que el proper pont de l'1 maig també es registri una alta afluència de visitants, es mantindran les mesures de regulació per a l'accés a l'aparcament. La reserva s'ha de fer a través del web congostdemontrebei.cat.

A banda d'aquesta mesura, també es van instal·lar al mateix accés un panell lluminós amb informació en temps real de l'estat d'ocupació de l'aparcament, i diverses senyals recordant que no es pot aparcar a la carretera d'accés. Amb aquestes noves mesures, s'ha aconseguit reduir la saturació de l'estat produint-se una davallada del 14% del nombre de vehicles que hi han entrat.
 
Les mesures es van posar en marxa durant la passada Setmana Santa, i segons la Fundació van resultar "satisfactòries" perquè van servir per "minimitzar els problemes provocats per la massificació" que es produeix en moments puntuals al Congost, i al mateix temps també van permetre guanyar tranquil·litat pels visitants.

El director de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Miquel Rafa, ha valorat positivament les mesures adoptades. ''Cal tenir en compte que és un sistema que encara no té un mes de vida i que comporta un reeducament dels visitants'', destaca Rafa.

Aquestes mesures de regulació del Congost de Mont-rebei les ha posat en marxa la Fundació Catalunya-La Pedrera, amb el consens de l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà) i altres administracions de la zona.