Els partits demanen explicacions a Àngel Ros per les presumptes irregularitats al Camp d'Esports

El líder del PDECat, Toni Postius, assegura que les coses no s'han fet bé i reclama a l'executiu que aclareixi els fets | El Comú critica la manca de transparècia i nega que l'argument de la urgència fos vàlid per aprovar el conveni entre l'Ajuntament i el Lleida Esportiu | La Crida assegura que es replantejarà el vot en el canvi de finançament i ERC diu que s'ha incomplert la Llei de Contractes

26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:48h
Àngel Ros i Albert Esteve al Camp d'Esports
Àngel Ros i Albert Esteve al Camp d'Esports | Paeria
Les presumptes irregularitats en l'adjudicació de les obres de substitució de la gespa del Camp d'Esports de Lleida destapades per NacióLleida aquest dilluns han posat en alerta els grups municipals de la Paeria, que es mostren disposats a demanar explicacions a l'executiu d'Àngel Ros. El fet que les obres comencessin sense un projecte aprovat i que la Paeria copiés íntegrament el pressupost de l'empresa que va guanyar l'adjudicació ha encès algunes formacions, que ja han anunciat que demanaran explicacions en el ple del proper divendres, en el que es votarà un canvi en l'addenda de finançament.

​El Comú de Lleida, que va votar en contra del conveni en el ple, assegura que el govern de la Paeria "fuig d'estudi" quan assegura que va obligar a aturar el procediment al Lleida Esportiu i a fer-lo de nou. La formació indica, però, que no té constància que s'hagués paralitzat el procés, alhora que diu que "recórrer a la urgència com a argument per justificar procediments irregulars és un despropòsit que mai hauria de cometre qui es vol dir servent del poble".

En aquest aspecte, des del govern de la Paeria es va assegurar a aquest diari que el conveni es va signar al·legant urgència, un argument que des de la Crida per Lleida es rebat ja que recorden que l'executiu lleidatà tenia coneixement del mal estat de l'herba del camp des de l'any 2015. La formació independentista indica que demanarà explicacions al govern de Ros i que preguntarà per les "estranyes casualitats" del fet que el consistori copiés el pressupost de l'empresa guanyadora del projecte i que ara hi hagi un canvi en el model de finançament, que puja a 600.000 euros.

Postius reclama explicacions i assegura que la Paeria "no ha estat transparent"

​Per la seva banda, el líder del PDECat, Toni Postius, ha criticat el govern de la Paeria de "no fer les coses bé" en aquest procés d'obres i ha demanat explicacions a l'executiu socialista de la ciutat per tal que aclareixi les presumptes irregularitats destapades per aquest diari. "El procés no ha estat transparent i això afecta l'empresa que va fer les obres i també altres companyies de la ciutat que van ser contractades i que encara no han cobrat", ha reblat el portaveu demòcrata.

​El regidor d'ERC, Josep Maria Baiget, ha assegurat que la Paeria ha incomplert la Llei de Contractes, alhora que tambe ha demanat explicacions al Paer en cap per haver tirat endavant un procés que considera que s'ha fet de manera "incorrecta".

​Ángeles Ribes, de C's, ha assegurat que la seva formació no tenia coneixement d'aquestes possibles irregularitats i que, d'haver-ho sabut, hagués denunciat el cas. Ribes ha explicat que C's es va abstenir en la votació del conveni en considerar que la Paeria donava molts diners al Lleida Esportiu, si bé ha indicat que abans de demanar responsabilitats parlarà amb els responsables de la Paeria que van dirigir aquest projecte.