Llei d'Aran

Unitat d'Aran reclama al Conselh Generau que exigeixi al Govern el desplegament de la Llei d'Aran

Francesc Boya ha criticat la ''inacció'' i ''passivitat'' per part de Convergència Democràtica Aranesa

per Redacció , 26 d'abril de 2017 a les 11:33 |
Imatge de la sessió del Conselh Generau d'Aran | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unitat d'Aran (UA) ha reclamat al Conselh Generau d'Aran que exigeixi al Govern de la Generalitat el desplegament de la Llei d'Aran aprovada l'any 2015 pel Parlament de Catalunya. UA ha criticat la "inacció" i "passivitat" per part del govern de Convergència Democràtica Aranesa (CDA) davant l'incompliment d'aquesta Llei.

Per Francesc Boya, portaveu d'UA, la Llei tenia dos punts molt importants: la creació d'un sistema de finançament propi i la creació d'un sistema electoral nou. Boya ha dit que no solament no s'ha creat el sistema de finançament propi sinó que en ser eliminat l'any 2012 l'existent ha portat al Conselh ha perdut més de 2 milions d'euros i la possibilitat de fer polítiques pròpies.

 
Francesc Boya ha afegit que havent passat dos anys des de l'aprovació de la Llei ha quedat demostrada ''la paràlisi'' que pateix el govern del Conselh General i la "incapacitat" de solucionar aquesta situació. Boya creu que la institució aranesa pateix ''abandonament'' i ''indiferència'' per part de la Generalitat.

 

Participació