Mollerussa demanarà un crèdit de dos milions per a finançar part de les obres del centre

El consistori calcula que aquest any s'haurà intervingut en almenys sis carrers i deixa per al 2018 la reforma de les 3 places del nucli

Redacció
26 d'abril del 2017
Actualitzat a les 2:22h
Marc Solsona, alcalde de Mollerussa
Marc Solsona, alcalde de Mollerussa | ACN
L'Ajuntament de Mollerussa celebrarà divendres que ve al migdia un Ple extraordinari per aprovar una operació de crèdit per un import de 2 milions d'euros que serviran per finançar una part de les obres de remodelació del centre emmarcades en el Pla d'inversió. L'alcalde Marc Solsona ha explicat que el crèdit s'ha negociat a 10 anys amb el BBVA amb unes condicions "molt bones'' que fan que ''pràcticament no hi hagi interessos".

L'equip de govern estima que al llarg d'aquest any s'haurà intervingut als carrers Ciutat de Lleida, Onze de Setembre, Estrella, Ronda Ponent, Acadèmia i una part de l'avinguda Catalunya. A partir de l'any que ve començarien les obres a les tres places del centre. El pla condiciona la finalització dels treballs al juny de 2018.
 
Tot i que inicialment l'Ajuntament de Mollerussa volia demanar els tres milions d'euros del Pla d'inversió que ha de permetre dur a terme les obres de reforma del centre en dues fases d'1'5 milions cadascuna, l'alcalde Marc Solsona ha explicat que han decidit demanar de cop 2 milions degut al les bones dades del tancament de la liquidació municipal de l'any passat. ''Com més diners per començar a fer les obres, més tranquils'', ha remarcat Solsona, que ha afegit que al 2018 es demanarà un segon crèdit d'1 milió d'euros per acabar de finançar aquestes obres que també estan incloses en el Pla de barris 2017.

Igualment i en el mateix Ple extraordinari s'aprovarà una partida del pressupost, de 110.000 euros per tal d'avançar en l'encàrrec del projecte d'aquestes obres i no haver d'esperar a l'autorització definitiva del crèdit. Solsona però, no ha pogut detallar encara l'import exacte de les contribucions especials que hauran de fer els veïns en relació a aquesta obra perquè encara no està fet ni el projecte ni la licitació. Sí que ha especificat que les contribucions especials suposen un 25% de l'obra pels veïns, en base a cada carrer on s'ha d'actuar. A partir de la primera setmana de maig està previst començar a cridar els veïns per explicar com ''funcionarà tot plegat'', ha afegit l'alcalde, que també ha destacat que el projecte començarà a agafar ''velocitat de creuer''.

Condicionament de quatre zones d'aparcament públic per millorar el ferm

D'altra banda, l'Ajuntament ha adjudicat, a través de la Junta de Govern, les obres de condicionament i pavimentació de 4 zones d'aparcament municipal amb la finalitat de regularitzar-ne el ferm i millorar l'evacuació de les aigües que sovint es queden acumulades quan plou. Les obres han estat pressupostades per un import de 34.741 euros i els treballs tindran un termini d'execució d'un mes.

En concret s'actuarà a l'aparcament del carrer Ponent, cantonada amb el de Domènec Cardenal, el de l'avinguda de Negrals, el del carrer Acadèmia i el de l'avinguda Catalunya. Es tracta de finques particulars que han estat cedides a través d'un conveni a l'Ajuntament per tal que les habiliti com aparcament públics. En total s'ofereixen prop de 150 places gratuïtes amb els 4 aparcaments.

Així mateix, un altre dels acords ha estat la contractació de les obres que tenen per objecte l'obertura de tres portes d'emergència al Pavelló Pla d'Urgell. El contracte s'ha adjudicat per un import de 13.483 euros i s'han de fer en dues setmanes.