Ensenyament

Pares i mares de Lleida creen una plataforma contra l'expulsió d'alumnes d'escoles i instituts

Presentarà un informe al Síndic de Greuges

per Redacció , 25 d'abril de 2017 a les 16:35 |
Imatge d'una aula | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Pares i mares d'alumnes d'instituts de Lleida han creat la Plataforma contra l'expulsió de les classes dels estudiants d'escoles i instituts amb l'objectiu d'acabar amb les expulsions com a sanció i aconseguir que s'apliquin mesurades d'educació en valors que siguin integradors i educatives.La plataforma presentarà el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, el 30 de juny un informe amb totes les queixes de pares i mares en l'institut dels seus fills, ha explicat la portaveu de la plataforma, l'advocada Teresa Collado.

"La idea amb la qual neix la plataforma és modificar el reglament intern de les escoles i instituts que permet expulsar perquè el recurs de l'expulsió sigui l'últim i en cas realment greu, en casos d'agressions", afirma Collado. Des del seu punt de vista, l'expulsió hauria de ser acordada per un organisme extern o independent i no ser una decisió automàtica del professor amb el qual el menor té un conflicte o el seu cap d'estudis.


La plataforma ha obert un compte de Facebook en la qual assegura que garanteix l'anonimat als pares que vulguin comunicar la seva situació i que serà la pròpia entitat la que tramitarà les queixes. Collado ha recordat que el síndic ja alertava en el seu informe extraordinari del 2006 que l'expulsió a l'aula no és la solució.

"El nostre objectiu, és presentar la plataforma a Ensenyament i al Defensor del Poble i que després se sumeixen altres representants de la comunitat educativa", ha afirmat.

L'advocada ha assenyalat que alguns dels pares que estan en la plataforma desitgen mantenir-se en l'anonimat "perquè no volen exposar els seus fills al centre".

 

Participació