Els Premis Drac van a Mollet del Vallès i Organyà

El certàmen literari organitzat per Òmnium Solsonès i que enguany ha arribat a la 9a edició ha tingut com a guanyadors a Cristina Álvarez de Mollet del Vallès i Joan Graell d'Organyà.

Cristina Álvarez i Joan Graell amb els premis un cop finalitzada la vetllada
Cristina Álvarez i Joan Graell amb els premis un cop finalitzada la vetllada
Redacció
23 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:33h

Cristina Álvarez i Joan Graell amb els premis un cop finalitzada la vetllada


Aquest dissabte 22 d'abril a les 9 del vespre, el Teatre Comarcal de Solsona ha acollit la vetllada de les lletres i la cultura catalana que organitza des de fa nou edicions Òmnium Solsonès, els Premis Drac.

L'acte ha comptat amb petits espectacles, com una audició musical a càrrec dels músics locals Joan Boix i Pere Cuadrench, un monòleg de l'escriptor Uriol Gilibets, la representació d'un text al voltant de l'any Bertrana i també ha tingut lloc la denúncia per la crisi dels refugiats a Europa i el Mediterrani. Com no podia ser, la vetllada ha acabat amb un concert a càrrec del músic solsoní Eduard Gener, que ha presentat a Solsona el seu darrer disc "Diumenge".
 

Una d eles actuacions musicals de l'acte


Pel que fa al certàmen literari, després dels parlaments de Ramon Segués, president d'Òmnium Solsonès, i de David Basora, vocal de la junta nacional d'Omnium, s'ha procedit a la lectura del veredicte del premi, que en aquesta edició ha comptat amb la participació de 80 obres, amb acutors de diversa procedència.
 

Cristina Álvarez recull el premi


El premi de Poesia, ha estat per"Música de Posidònia" de Cristina Álvarez i Roig, de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), pel tractament sincer i alhora delicat que fa de l'amor i de la mort, suau en parlar de l'absència dels éssers estimats, com un cúmul de records que permet descobrir com eren els absents, i tot bastit amb un llenguatge acurat, efectiu i amb una mètrica acurada.
 

Joan Graell recull el premi


En categoria de prosa, el relat premiat ha estat per "Quinze voltes malgrat tot" de Joan Graell i Piqué per la capacitat de suggerir diferents atmosferes, amb una adjectivació adient, amb un bon coneixement del lèxic de la parla de Catalunya central; per la capacitat de construir una trama entre el món oníric, els records reals i la imaginació; i per l'ús d'un llenguatge concís i directe.

Els guanyadors han rebut un premi de 500 euros i una estatueta commemorativa obra de l'artista solsoní Vicenç Jané.