El preu de la carn d'oví és el més baix des de 2013, segons Unió de Pagesos

El sindicat demana que s'investigui el procés de formació de preus

Redacció
22 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:54h
Imatge d'un grup d'ovelles xisquetes menjant.
Imatge d'un grup d'ovelles xisquetes menjant. | ACN
L'organització agrària Unió de Pagesos ha assegurat aquest divendres que el preu mitjà en origen de la carn d'oví a Catalunya és el més baix des de 2013 i reclama transparència en la formació de preus. El sindicat assenyala en un comunicat que el preu mitjà en origen de la carn d'oví a Catalunya, 2,70 euros el quilo en bens de 24 quilos, és inferior al dels últims tres anys i que el preu de la carn de cabrit va ser de 5,20 euros per quilo en 2016, el més baix des del 2000 a excepció de 2013, que va anar de 5,12 euros el quilo.

El sindicat considera que un factor com la baixada del consum d'aquesta carn en les llars, que des del 2010 ha estat del 20,6%, segons dades de la Conselleria Agricultura, no justifica la disminució de preus del sector, sobretot tenint en compte que no hi ha sobreproducció perquè s'han reduït els censos.

Unió de Pagesos demana a l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) que investigui el procés sobre la formació de preus en el sector, i la Conselleria d'Agricultura, que l'Observatori de Preus inclogui l'estudi del sector oví i caprí per donar transparència a la formació de preus.
El sindicat adverteix que la crisi de preus del sector es dóna en un context en el qual les explotacions han d'afrontar problemes com la sequera, que l'any passat va obligar els ramaders a comprar aliment per al bestiar, amb el sobrecost que implica.