Arxiven la querella per insults a un mosso mort a la Fuliola mentre estava de servei

El tribunal de l'Audiència de Barcelona considera que són comentaris "absolutament irrellevants" i que els seus autors són "trolls" que busquen "incendiar les xarxes"

Imatge del lloc de l'accident on va morir un mosso
Imatge del lloc de l'accident on va morir un mosso | ACN
Redacció
22 d'abril del 2017
Actualitzat a les 8:57h
L'Audiència de Barcelona ha arxivat una querella contra diversos usuaris de les xarxes socials amb missatges que contenien insults contra un agent dels Mossos d'Esquadra atropellat mortalment a finals de gener del 2015 a Sant Quirze del Vallès i un altre que va perdre un mes abans després de ser envestit per un turisme a La Fuliola (Urgell).

El tribunal argumenta que aquests comentaris són "absolutament irrellevants" a ulls dels ciutadans com també ho eren els seus autors i que la reputació dels Mossos d'Esquadra "no hauria de veure's objectivament afectada" per uns missatges, dels quals el tribunal també en destaca que la seva "mesquinesa resulta patent i clara" . D'acord amb la interlocutòria, les expressions responen al "fenomen del trolleig" i al propòsit d'"incendiar les xarxes socials mitjançant la implementació de comentaris provocadors".
 
Els missatges es van publicar després de l'atropellament mortal d'un agent dels Mossos d'Esquadra el 31 de gener en un control d'alcoholèmia a Sant Quirze del Vallès. Al 31 de desembre del 2014, un altre agent va perdre la vida a La Fulliola (Urgell) i una companya va resultar ferida de gravetat quan estaven aturats amb el cotxe patrulla en una benzinera i un turisme els va envestir.

En aquelles dates, es van poder llegir missatges a la xarxa com "quina alegria, així haurien d'acabar totes aquests fills de puta. Avui brindarem", "ja podeu explotar com les crispetes" o "quan elles et donen una pallissa per no fer res i després menteixen.. un menys per a mi", entre molts altres.

El recurs contra l'arxivament de la causa –decretat pel jutjat d'Instrucció número 26 de Barcelona- va ser interposat pel Sindicat de Policies de Catalunya, el Sindicat de Mossos d'Esquadra, el Col·lectiu Autònom de Treballadors dels Mossos d'Esquadra i la Unió Sindical de Policia Autonòmica de Catalunya.