Desviaments i talls de trànsit amb motiu de la VII Cursa dels Bombers

Les afectacions es produiran fonamentalment des de les 9.15 fins a les 11.30, aproximadament

Redacció
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:35h
Mapa del recorregut de la cursa
Mapa del recorregut de la cursa | Guàrdia Urbana
La celebració de la VII Cursa dels Bombers provocarà aquest diumenge, 23 d’abril, alteracions en el trànsit pel centre de la ciutat de Lleida i el barri de Cappont, principalment, la qual cosa obligarà a desviar la circulació i a procedir a talls de la mateixa entre les 9.15 hores del matí i les 11.30 h, aproximadament, pels carrers de la ciutat, i de 8 del matí a 2 del migdia per l’interior dels Camps Elisis.

Aquesta festa atlètica combina una cursa de 10 km i una altra de 5,4 km, més popular, amb una alta participació d’atletes (la previsió està en 3.000 corredors). El recorregut de les dues curses transcorre íntegrament pels carrers de la nostra ciutat. La sortida de la cursa llarga es donarà a les 10 del matí, mentre que la cursa curta s’iniciarà un quart d’hora després.

Itinerari de les curses

La Cursa de 10 km sortirà dels Camps Elisis i transcorrerà per les avingudes Alacant i València, el carrer Riu Ebre, la rambla Doctora Castells (sentit Estudi General), i Doctora Castells (sentit Av Garrigues), el Camí de Picos, els carrers Doctor Trueta i Agustins, les avingudes Barcelona i Estudi General, el Pont Universitat, avinguda Alcalde Areny, carrer Isaac Albèniz, avinguda Madrid, plaça Espanya, avinguda Madrid, plaça Agelet i Garriga, avingudes Segre i Tortosa, rambla Corregidor Escofet, carrer Comtes d’Urgell, avinguda Príncep de Viana, Plaça Berenguer IV, carrer Victorià Muñoz, Camí de Picos, avinguda Alacant, i arribada als Camps Elisis.

La Cursa de 5,4 km també té la sortida als Camps Elisis i transcorre per les avingudes Alacant, Garrigues, Alacant, Camí de Picos, carrers Doctor Trueta i Agustins, avingudes Barcelona i Estudi General, Pont Universitat, avinguda Alcalde Areny, carrer Isaac Albèniz, avinguda Madrid, plaça Espanya, avinguda Madrid, plaça Agelet i Garriga, Pont Vell, avingudes Garrigues i Alacant, i tornada als Camps Elisis.

Per a poder facilitar i garantir el muntatge de la infraestructura de sortida i arribada, la concentració i escalfament previ dels atletes participants i la seguretat del recorregut de les dues curses hi ha previstos els següents desviaments:

Al voltant de les 8 del matí es procedirà al tall de trànsit del vial interior dels Camps Elisis. Els punts de tall seran: la cruïlla de l’Av Alacant amb el carrer Eduard Velasco, Santa Cecília cruïlla amb Eduard Velasco i Camí de Granyena amb Av Tarradelles. Aquest vial es mantindrà desviat fins que hagin finalitzat la Cursa i les tasques de desmuntatge de la infraestructura d’arribada (aproximadament les 2 del migdia).

A partir de les 9.15 hores i per a garantir el muntatge dels arcs inflables que marquen els punts quilomètrics de referència, així com l’abalisament del circuit de cursa, es procedirà de forma progressiva al tall de l’Av Garrigues (entre la plaça Agelet i Garriga i el carrer Agustins), l’Av Estudi General (entre la plaça Espanya i la Ll-11), i el Pont de Pardinyes sentit Pol·lígon El Segre.

Un cop conformats aquests desviaments, es tallaran les entrades als carrers Alcalde Areny i avinguda Madrid, des de Cos i Gayon, talls que es mantindran fins que el final de cursa hagi travessat la plaça d’Espanya en direcció a la plaça. Agelet i Garriga.

D’altra banda, si el normal desenvolupament de la cursa ho permet, es mantindrà obert el trànsit d’entrada a la ciutat pel Pont de Pardinyes, procedent del Polígon El Segre, però no així el de sortida, que romandrà desviat fins que el final de cursa hagi passat pel carrer Baró de Maials.