Neix la Ultratrail Terres de Lleida 2017

La cursa se celebrarà el proper 28 d'octubre pels paisatges naturals de la comarca de la Noguera

Presentació de l'Ultratrail Terres de Lleida
Presentació de l'Ultratrail Terres de Lleida | Ultratrail Terres de Lleida
Redacció
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:19h
Les Terres de Lleida tindran una cursa de llarga distància en muntanya pròpia. Es tracta de l'Ultratrail Terres de Lleida, que aquesta setmana s'ha presentat amb el suport de la Diputació de Barcelona, i que se celebrarà el proper 28 d'octubre pels paisatges naturals de la comarca de la Noguera, amb l'objectiu de fixar-se com una de les proves indispensables el calendari de curses de muntanya a Catalunya. Aquesta, han precisat, espera uns 200 corredors, amb un recorregut llarg de 95 quilòmetres i 4.700 metres de desnivell positiu, i amb una modalitat curta de 49 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell. 

De fet, segons han exposat els organitzadors, fa temps que es treballa en aquesta fita esportiva que implicarà municipis de la comarca com Vilanova de la Sal, Camarasa i Ós de Balaguer, amb sortida i arribada al càmping de Sant Llorenç de Montgai. 

Un dels trets característics de la cursa, però, és que destinarà els diners recaptats a la investigació de l'anomenat "trastorn límit de la personalitat", que dirigeix el doctor Josep Pifarré a través d'un projecte de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida). En aquest sentit, s'estudiarà si la pràctica de l'esport pot servir de teràpia complementària per afavorir la recuperació de les persones que pateixen aquest tipus de trastorns mentals.  
 
En la presentació hi han participat el diputat de la Diputació de Lleida, Eloi Bergós; la directora de l’IRB Lleida, Elvira Fernandez; el doctor Josep Pifarré; la tècnica d’Ultra Trail Terres de Lleida, Silvia Puigarnau, i el coordinador, Xavi Thai.