Els llibres de Màrius Torres es traduiran a l'alemany, el rus, el romanès i l'hongarès

La Diada de Sant Jordi a Lleida mostrarà la mirada més íntima i personal del poeta lleidatà

Màrius Torres
Màrius Torres
Redacció
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:29h
La Diada de Sant Jordi a Lleida tindrà la mirada posada en la vessant més íntima i personal del poeta lleidatà Màrius Torres, amb motiu del 75è aniversari de la seva mort. La web de Cultura de la Paeria tindrà un apartat destacat a l’agenda amb "Màrius Torres: 75 anys d’absència/presència", que recollirà l’activitat generada per institucions, entitats i col·lectius en aquest àmbit.

El representant de la Càtedra Màrius Torres, Salvador Escudé, ha anunciat aquesta setmana que el proper mes d'octubre es celebrarà el II Simpòsium Internacional dedicat al poeta lleidatà, alhora que ha indicat que s'està treballant en diverses traduccions al romanès, el rus, l’alemany i l’hongarès.

"Cançó a Mahalta", un audiovisual d'homenatge a Torres

​D'altra banda, la Paeria està treballant en altres projectes per commemorar els 75 anys de la mort de Màrius Torres, com l’audiovisual "Cançó a Mahalta", del director de cine Jordi Cadena, i el Festival de poesia Mahalta.

L’Ateneu Popular de Ponent farà accions per recordar Màrius Torres (com la publicació d’un opuscle que descriurà l’ambient polític i social del poeta). Altres propostes arribaran d’Òmnium Cultural, l’IEI, la Delegació de Cultura de la Generalitat, l’Associació universitària Amics Lo Campus, Vivència Aranesa "Vivéncia Aranesa: Aula Euròpa des Pirenèus".