El català Artur Segarra, condemnat a mort per l'assassinat d'un empresari de les Garrigues a Bangkok

Estava acusat per la mort de David Bernat

Redacció
21 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:37h
Artur Segarra quan va ser detingut
Artur Segarra quan va ser detingut | Agències
El català Artur Segarra ha estat condemnat a mort per un tribunal tailandès, el qual l'ha declarat culpable per assassinat premeditat a Bangkok (Tailàndia) de l'empresari de l'Albi (Garrigues) David Bernat i d'altres 12 delictes relacionats amb el cas.

Bernat va ser mort i esquarterat a finals de gener del 2016. L'acusat va ser detingut el 7 de febrer d'aquell any per les autoritats de Cambodja a la localitat de Sihanoukville, on havia fugit dies abans, i lliurat a la policia tailandesa l'endemà.

Segarra era l'únic acusat pel crim, i durant el judici, va declarar-se innocent de ser l'autor de la mort del lleidatà alhora que va assegurar ser víctima d'un parany ordit per la seva exnòvia, la tailandesa Pritsana Saen-Ubon. El condemnat rebrà una injecció letal.

Assassinat i llençat al riu

L'empresari lleidatà, de 37 anys, hauria arribat a la capital tailandesa uns 10 dies abans de ser assassinat, procedent de l'Iran, on vivia habitualment i hi feia negocis. Les restes sense vida del consultor van aparèixer a les aigües del riu Chao Phraya, que travessa Tailàndia.
​Poc després, la policia tailandesa va confirmar al troballa de mostres d'ADN de Bernat a casa de Segarra. ​Tot i que durant el judici no s'han aportat proves concloents que apuntin a una autoria clara dels fets, la policia ha mantingut la hipòtesi que Segarra va segrestar el garriguenc amb ànim d'extorsionar-lo i robar-lo.

Segarra tenia una ordre d'ingrés a presó d'un jutjat de Barcelona​

Segarra tenia una ordre d'ingrés a presó del jutjat penal 14 de Barcelona. El condemnat no es va presentar el maig de 2015 a un judici en què se l'acusava d'un delicte de falsificació de documents i tinença il·lícita d'armes. El jutjat va emetre aleshores una ordre de crida i cerca, raó per la qual hauria marxat a Tailàndia.