L'excapellà de Tàrrega admet que es va quedar 100.000 euros d'una anciana amb Alzheimer

L'exvicari i el seu fill s'enfronten a cinc anys de presó per buidar-li el compte en dos anys

Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:30h
Imatge del judici
Imatge del judici | Europa Press
Un excapellà ha justificat a la seva declaració com a acusat en judici haver retirat gairebé 100.000 euros en dos anys del compte bancari d'una dona gran malalta d'Alzheimer, de la qual era tutor, per cuidar-la i viure ell i la seva família, que tenien problemes econòmics."La prioritat era cuidar Carmen i viure nosaltres", ha afirmat aquest dimecres davant el tribunal de l'Audiència de Barcelona l'excapellà Emili T. que, al costat del seu fill Arnau T., s'enfronta a cinc anys de presó per presumptament haver-se apropiat de 99.800 euros de la víctima.

Emili T, que durant 14 anys va ser sacerdot però després es va casar i va tenir un fill, ha assegurat que l'anciana és com la "tieta" de la seva família i la coneixen des de fa més de 50 anys: "Per mi és una germana i per al meu fill, l'àvia. Ens havíem responsabilitzat d'ella".
Segons el fiscal, la dona, nascuda el 1936, havia autoritzat els acusats a treure diners del seu compte perquè li entreguessin, que estava internada en una residència, però ells suposadament es van quedar amb diverses quantitats entre el 18 de setembre del 2010 i el 5 de desembre del 2012: més de 170 reintegraments fins a aconseguir els 99.800 i deixar el compte a zero.

Els diners d'aquest compte provenia de la venda d'un pis que l'anciana tenia a Tàrrega (Lleida) i, segons l'excapellà, a ella la van internar en una residència de Barcelona perquè així ho va voler ella i com l'excapellà i la seva família també se'n va anar a la capital catalana per acompanyar-la això va implicar "més despeses". "Necessitava els diners per viure a Barcelona i acompanyar-la. Si l'haguéssim deixada a Tàrrega, sense una família, hauria empitjorat", ha sostingut l'acusat, que ha admès que tenien problemes econòmics: la seva dona estava a l'atur i ell cobrava una pensió d'uns 500 euros amb la qual no podia pagar un hipoteca que tenia de 600 euros mensuals, per això necessitaven aquests diners.
Segons la seva versió, l'anciana sabia que ells estaven disposant d'aquests fons i que, ja el 2010, els va dir que venguessin el pis que ella tenia a Tàrrega i que es quedessin amb el que obtinguessin per la seva venda.

En la mateixa línia ha declarat el fill de l'excapellà: "Disposàvem dels diners per a la família, de la qual ella formava part", ha dit davant el tribunal, sostenint que coneix la dona de tota la vida i que, quan era petit, era ella qui l'anava a buscar al col·legi.

​L'actual tutor de l'anciana nega la versió de l'excapellà

Un versió totalment oposada dels fets ha ofert a la seva declaració com a testimoni l'actual tutor de l'anciana, l'exdiputat de CiU al Parlament i extinent d'alcalde de Tàrrega, Jaume Aligué, que ha explicat al tribunal que la dona el 2012 la va cridar perquè fos amb ella al banc perquè l'havien cridat d'una companyia telefònica per dir-li que li havien retornat un rebut al no haver-hi saldo en el seu compte.

Van anar plegats a l'entitat i van comprovar que s'havien fet 178 extraccions, davant el qual la dona gran va assegurar que l'havien espoliada: "Ella deia que només els havia autoritzat a treure els diners pel que ella pogués necessitar".