El Govern acordarà en els propers dies una indemnització per als familiars d'Abel Martínez

Al març es va publicar un informe descartant negligència de l'institut i es va rebutjar fer front a la reclamació d'un milió d'euros dels pares i el germà

Un grup d'adolescents a l'entrada de l'institut fa dos anys
Un grup d'adolescents a l'entrada de l'institut fa dos anys | ACN
Redacció
20 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:11h
El Govern té previst acordar en els propers dies una indemnització per als familiars d'Abel Martínez, el professor de Lleida mort a mans d'un alumne a l'Institut Joan Fuster de Barcelona, fa dos anys. El Departament d'Ensenyament que no han precisat la xifra que s'oferirà als familiars, que fa més d'un any que reclamen una indemnització d'un milió d'euros per als pares i el germà de la víctima i recentment han decidit denunciar el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat va publicar al març un informen on s'indicava que no s'apreciava cap negligència de l'institut en l'assassinat del professor per al qual cosa només es van tipificar els fets d'accident laboral. L'advocat de la família, José Antonio Calles, ha assegurat que encara no ha rebut cap resolució ni notificació del consorci d'ensenyament en relació a aquesta possible indemnització.

Martínez va morir apunyalat per un alumne de 13 anys que el 20 d'abril de 2015 es va presentar al centre amb una ballesta i un matxet. El Govern farà públic en els propers dies la xifra de la indemnització que oferirà als familiars d'Abel Martínez, que des de fa més d'un any reclamen un milió d'euros a Ensenyament per la mort del seu fill i germà (450.000 per a cadascun dels pares i 100.000 per al germà).

Al·leguen un mal funcionament del servei públic educatiu i la manca de mesures de control, atès que els fets van tenir lloc en horari lectiu. El finat convivia amb els pares, que depenien econòmicament del fill, en trobar-se el pare jubilat i amb un grau de discapacitat reconegut del 44%, i la mare, dedicada al treball domèstic, sense feina ni pensió pública. Pel que fa al germà, que no convivia amb el germà s'addueix que des del fets està diagnosticat d'una malaltia psiquiàtrica.

La vigília del dia en que es compleixen dos anys dels fets, el Departament d'Ensenyament va anunciar també que preveu aprovar al maig un protocol de prevenció i actuació en casos de violència a treballadors de centres de la Generalitat. El protocol incorporarà accions preventives i actuacions en cas d'agressió i establirà els circuits per donar-hi la resposta adequada. El document s'està consensuant amb un equip de treball format per Ensenyament i representants de sindicats i, quan s'aprovi a la comissió paritària, se'n presentaran els detalls.