La reserva prèvia de Mont-rebei no soluciona la massificació de visitants

Prop de 2.000 persones han visitat, cada dia, el congost durant la Setmana Santa

20 d'abril del 2017
Actualitzat a la 1:42h
Fins a 200 cotxes van aparcar al lateral de la carretera d'accés a Mont-rebei
Fins a 200 cotxes van aparcar al lateral de la carretera d'accés a Mont-rebei | Jordi Navarra
La Fundació Catalunya-La Pedrera, que gestiona l'aparcament al Congost de Mont-rebei, ha inciat durant la Setmana Santa el nou sistema de reserva prèvia. Prop de 2.000 persones han visitat, cada dia, el congost durant aquesta setmana. L'aparcament de la Masieta, que té un aforament de 150 places, s'ha omplert cada dia, i ha provocat que els turistes que arribaven més tard aparquessin al costat de la carretera. Segons l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, el Divendres Sant hi havia fins a 200 cotxes estacionats als laterals de la via. 

Navarra ha reconegut a Pallars Digital que "cal continuar treballant per trobar una solució a la massificació. El nou sistema d'aparcament és un experiment i ara s'ha de perfilar". En aquest sentit, l'alcalde ha assegurat que les enquestes que omplen els usuaris els permetrà conèixer el seu comportament dins el congost i així comprovar si cal ampliar les places d'aparcament. Dins de l'aparcament de la Masieta no estarà permesa l'acampada i pernoctació i amb aquest objectiu es prohibeix l'entrada d'autocaravanes.

La Fundació Catalunya-La Pedrera protegeix el Congost de Mont-rebei des de l'any 1999, quan el va adquirir per incorporar-lo a la seva Xarxa d'Espais Natura amb l'objectiu de conservar el seu patrimoni natural i preservar-lo per a futures generacions. L'any 2016 va posar en funcionament el punt d'informació al visitant de la Masieta situat al km 8 de la carretera del Pont de Montanyana a Sant Esteve de la Sarga. Aquest punt d'informació és important no només pels serveis que presta als visitants sinó també per la sostenibilitat econòmica de l'Espai que ha d'anar tendint a l'autofinançament.

 ENQUESTA: Creus que la reserva prèvia acabarà amb la massificació de Mont-rebei?