Una esllavissada obliga Vilamitjana a proveir-se d'aigua amb bombes

El despreniment de terra també amenaça una torre que subministra electricitat al municipi de Tremp

19 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:14h
Zona afectada per l'esllavissada amb la torre elèctrica a un metre
Zona afectada per l'esllavissada amb la torre elèctrica a un metre | Aj. Tremp
Un despreniment de terra ocorregut el passat cap de setmana al terme municipal de Tremp va provocar per unes hores el tall de subministrament d'aigua potable al nucli de Vilamitjana. Segons ha explicat el regidor d'Obres i Serveis de l'Ajuntament de Tremp, Antoni Flores, l'esllavissada de terra va trencar el tub de la captació d'aigua, que posteriorment es va haver de tapar per minimitzar la fuita.

Per tal de garantir el proveïment d'aigua als veïns del poble, el consistori ha facilitat un sistema de bombatge des de l'alimentació del dipòsit per tal de fer arribar l'aigua potable a totes les llars de la població. Flores ha indicat que aquest dimarts els tècnics d'aigües visitaran la zona per tal d'avaluar els danys, analitzar la situació i plantejar les possibles solucions.

A banda d'afectar la canalització d'aigua, l'esllavissada també amenaça una torre que subministra electricitat al municipi, situada a un metre del límit de l'esfondrament. El consistori trempolí ha alertat aquest dilluns la companyia elèctrica Endesa perquè inspeccioni la línia i n'asseguri el subministrament, en témer que pogués estar afectada. Tècnics de la companyia han negat aquest extrem, tot i que han apuntalat la torre per seguretat.