Coherència i transparència

"Sempre hem dit NO a una RLT que no fos beneficiosa per tota la plantilla. Possiblement això és el que des de l’equip de govern no s’ha pogut pair. Aquestes eleccions han estat el verdader referèndum de què és el que volien els treballadors de la Diputació"

Una mobilització de la CGT
Una mobilització de la CGT | Adrià Costa
Redacció
18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:18h
Quan el passat dimecres 5 d’abril, cap al tard, es proclamaven els resultats definitius de les eleccions sindicals de la Diputació de Lleida, amb una victòria incontestable de la CGT davant els altres sindicats, CCOO i UGT, vàrem poder refermar-nos en la idea que la feina que havíem estat fent els darrers 5 anys de transparència sindical era la que havia validat els nostres posicionaments.

Sis dels 13 representants sindicals de la Diputació de Lleida han recaigut en membres de la llista de la CGT, assolint 171 vots dels 386 emesos, la qual cosa suposa que pràcticament un de cada dos treballadors de la Diputació ens han donat suport. Realment hem guanyat aquestes eleccions amb una àmplia majoria, deixant els altres dos sindicats a molts vots de diferència. Més de 50 ens distancien de CCOO i més 100 de la UGT, tot un món! Per segona legislatura consecutiva tornem a ser la força més votada a la Diputació, però amb la diferència que ara ho som a una distància clara i contundent, malgrat l’interès desorbitat –tot i que esperable- de l’equip de govern de fer una campanya en contra dels nostres posicionaments i favorables a CCOO i UGT.

Doncs bé, la realitat s’ha imposat amb tots els arguments que han utilitzat –alguns fins i tot vorejant l’insult i la desqualificació personal- han vist que el referèndum real de quina cosa volia el funcionariat de la Diputació ha estat aclaparador. El nostre cavall de batalla, tant dels anys precedents com de la campanya electoral, ha estat la lluita contra l’aprovació d’una vergonyosa Relació de Llocs de Treball (RLT) impulsada per l’actual equip de govern i beneïda per la i CCOO i UGT. En aquest document, tan important per tots els treballadors i treballadores de la casa, no s’ha tingut en compte que molts companys i companyes perdien qualitat els seus llocs de treball tant des del punt de vista organitzatiu, administratiu com econòmic.

La CGT ha estat l’únic sindicat que, durant el procés de negociació, s’ha mantingut ferm en els seus plantejaments. Sempre hem dit NO a una RLT que no fos beneficiosa per tota la plantilla i que generés diferents escales salarials amb iguals llocs de treball i responsabilitat. Això és transparència i coherència, i possiblement això és el que des de l’equip de govern no s’ha pogut pair. Aquestes eleccions han estat el verdader referèndum de què és el que volien els treballadors de la Diputació. Una votació legal que ha posat a cadascú al seu lloc.

Enrere queda aquell episodi vergonyant de la pseudo votació portada a terme per CCOO i UGT i en que aquests dos sindicats pretenien que el funcionariat donéssim el vistiplau a la RLT. Aquella consulta es va dur a terme en una caixa de cartró sense cap garantia legal ni jurídica; amb una "urna" que apareixia i desapareixia un dia sí i l’altre també amb recomptes parcials de vots "particulars"; sense un cens de treballadors que donés validesa als votants; i, finalment, amb uns resultats que no es van fer públics fins tres mesos més tard i que amb les eleccions sindicals ha quedat clar que res tenen a veure amb la realitat. En definitiva, episodis i estratègies que volien confondre la gent.

A més, des de la CGT, hem estat coherents amb els nostres principis de transparència amb les companyes i companys, fent-los arribar, tan bon punt com podíem, tota la informació relativa a la RLT que la corporació ens anava lliurant en comptagotes. Ara doncs, l’escenari és ben diferent i en aquests moments ens sentim més legitimats encara per seguir defensant allò que creiem que és més just: volem una RLT bona per a tothom. Amb la força que ens donen els 171 vots que vàrem rebre, apostem per afrontar els anys vinents amb les mateixes ganes de treballar en benefici de totes i tots els treballadors de la Diputació.

Precisament la coherència i transparència són les eines que seguirem utilitzant. I volem –perquè sempre ho hem entès així- que la lluita i la defensa sindical dels drets dels treballadors continuï estant el nostre full de ruta. Hi ha temps per a les rectificacions, Mai és massa tard. Estarem atents i oberts a parlar amb totes les persones que, com nosaltres, entenguin que la RLT ha de ser un document  amb el qual tots els treballadors i treballadores hi guanyin.

Aquest sempre ha estat el nostre tarannà malgrat que alguns han volgut tergiversar la realitat. El suport majoritari als nostres postulats ens encoratja a continuar defensant el nostre projecte, que entenem ferm, i en la direcció correcta.

Finalment volem tornar a agrair i felicitar a tothom que treballa a la Diputació per la seva implicació durant la campanya i el dia de les votacions. Pràcticament un 90% del cens va anar a votar. I a tots aquells que ens vàreu fer confiança, un agraïment molt gran perquè això reforça el nostre projecte i ens esperona a mantenir la mateixa línia de treball i defensa dels drets dels treballadors de la Diputació.