Les possibilitats del Lleida Esportiu de fer play-off

Els de Siviero han de guanyar els 12 punts que falten per acabar la lliga regular i esperar que els rivals que té per sobre punxin en els enfrontaments directes

18 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:53h
Imatge dels jugadors del Lleida celebrant un gol
Imatge dels jugadors del Lleida celebrant un gol | Lleida Esportiu
La derrota del Lleida Esportiu al miniestadi contra el Barça B el passat dissabte ha deixat l'equip de Gustavo Siviero a vuit punts del Badalona, el quart classificat i el darrer conjunt que es classifica pel play-off. A falta de 12 punts per disputar, la possibilitat que els blaus aconsegueixin fer la promoció d'ascens a Segona A s'intueix com una fita que només es podria assolir amb una carambola de resultats entre els equips que el Lleida té davant seu, ara mateix quatre (del vuitè al cinquè). No obstant, el calendari li dona una mínima esperança als de la Terra Ferma atès que hi ha molts enfrontaments directes entre els conjunts que es disputen la lluita per l'ascens.

​D'entrada, si el Lleida vol arribar a la quarta plaça ha de guanyar tots els partits que li queden; Sabadell, Llagostera, València Mestalla i Eldenc. Si ho fes tindria 60 punts, una xifra justa però que li podria servir per classificar-se si els equips que té al davant es "maten" entre ells en els enfrontaments directes. El primer equip que cal mirar és el Badalona, l'actual quart classificat. Els badalonins tenen ara 56 punts, de manera que si en fessin quatre (guanyar-ne un, empatar-ne un altre i perdre'n dos) deixaria sense opcions el Lleida. La plantilla de Manolo González ha de jugar contra el Llagostera, el València Mestalla (tercer classificat), l'Eldenc (equip descendit) i l'Atlètic Saguntí, equip que té els mateixos punts que el Lleida (48).

​Si el Badalona no sumés els quatre punts que li falten, les opcions passarien al cinquè, el Villareal B, que li toca jugar contra l'Atlètic Llevant, que lluita per no baixar​, l'Alcoià (segon classificat), l'Atlètic Balears (sisè classificat) i el Mallorca B. Els valencians estan a un punt del Badalona (55), mentre que els de les illes estan a dos (54) tot i que amb el pitjor calendari de tots els equips de dalt; Atlètic Saguntí, Hèrcules (setè classificat), Villareal B i Alcoià.

​A més distància es troba l'Hèrcules, que amb 50 punts també necessita una carambola de resultats per disputar la promoció. Alcoià, Atlètic Balears, Mallorca B i Cornellà són els rivals dels alacantins, que estan completant una temporada decebedora si es té en compte que l'objectiu de l'equip era l'ascens.

​En resum: si el Lleida Esportiu vol fer play-off ha de guanyar tots els partits i esperar que el Badalona no en sumi quatre, que el Villareal B no en faci cinc, que l'Atlètic Balears no n'aconsegueixi sis, que l'Hèrcules no en faci 10 i que l'Atlètic Saguntí en faci un menys.