El Barça, la Patrulla Canina, Pokemon i Stars Wars, protagonistes de les mones de Pasqua

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu que aquest any els catalans consumeixin unes 700.000 mones artesanals

Mones de Pasqua
Mones de Pasqua | Juanma Peláez
Redacció
17 d'abril del 2017
Actualitzat a la 1:55h
Les mones d'autor amb formes d'animals, jugadors del Barça, la Patrulla Canina, Pokemon, Star Wars, els Trolls i les nines Gorjuss protagonitzaran les mones de Pasqua que els padrins regalaran als seus fillols aquesta Setmana Santa.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu que aquest any els catalans consumeixin unes 700.000 mones artesanals, 480.000 en la demarcació de Barcelona, la qual cosa suposa un 2% més respecte a l'any passat.

A més, les vendes, que abans es repartien durant els dies de Setmana Santa, ara es concentren en el diumenge i el dilluns de Pasqua, i la majoria de les comandes es produeixen per encàrrec. Com a novetat, les mones actuals s'han adaptat a les noves tendències de consum i aposten per una reducció de sucre en la típica de bescuit, mantega, gemma, xocolata i fruita confitada.

Els pastissers han destacat que en l'elaboració de cada mona dediquen al voltant de tres hores de feina entre crear els motlles, tallar els patrons per formar les figures, treballar la xocolata, unir les peces, pintar-les i decorar-les.