Multitudinària celebració de la Pàsqua ortodoxa romanesa a Solsona

L'església del Cor de Maria s'ha quedat petita

1200_1492327253IMG_4514
1200_1492327253IMG_4514
Redacció
16 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:36h

Desenes de persones han assistit a la missa Foto: Ramon Estany


Els fidels de la comunitat ortodoxa romanesa de Solsona i Guissona, han celebrat la seva Vetlla Pasqual aquest dissabte a la nit, que enguany, ha coincidit amb la celebració catòlica (el calendari religiós ortodoxe és diferent del catòlic). L'església del Cor de Maria, cedida per la parròquia de Solsona per aquesta ocasió, s'ha quedat petita en motiu de la primera missa ortodoxa de Pasqua on s'hi han aplegat centenars de fidels i que ha estat presidida pel pare Dan Aurelian S'Fârlea sacerdot ortodox que té cura de les comunitats romaneses de Solsona i Guissona.
 

La missa comença amb les pregàries dels fidels als seus éssers benvolguts i amb l’encesa de ciris per a commemorar el Dissabte de Pasqua. A mesura que van arribant els fidels a l'església amb el seu corresponent fanalet o ciri encès, la cerimònia adquireix una dimensió de profunda devoció, especialment amb els llums apagats de l'església i les portes completament obertes atès que l'església està plena a vessar.

El sacerdot ortodox surt a fora, davant el temple, seguit dels fidels, i entonà uns himnes amb un ciri pasqual, un incensari i un llibre d'evangelis a les mans. Després, tornen a dins al temple, i continuen les pregàries i cants.