El bon temps fa que l'ocupació al Pirineu fregui el 100%

Els esports d'aventura, el senderisme i l'esquí, els principals atractius turístics

Redacció
15 d'abril del 2017
Actualitzat a les 10:35h
Cues a la parada del Parc Nacional d'Espot
Cues a la parada del Parc Nacional d'Espot | ACN
Les comarques de l'Alt Pirineu registren una molt bona ocupació aquests dies de Setmana Sant gràcies al bon temps i les bones temperatures que permeten als turistes gaudir de la muntanya. Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, ha dit que en la majoria d'establiments es frega el 100% d'ocupació i per aquest motiu recomana a la gent que espera a darrera hora per reservar, trucar abans de desplaçar-se.

Els principals atractius són els esports d'aventura, el senderisme o l'esquí. El Parc Nacional d'Aigüestortes és un dels destins preferits i aquest divendres ja s'han pogut veure les primeres cues per agafar taxis a Espot i pujar fins a Sant Maurici. Les altes temperatures obliguen als amants de l'esport blanc a matinar i practicar l'esquí fins a mig matí, ja que la neu a partir d'aquesta hora comença a desfer-se.

Els rius del Pirineu també han notat l'afluència de turistes i és habitual veure'ls plens de barques de ràfting.

A Sort, han aprofitat la Setmana Santa per celebrar la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya. La gent pot gaudir d'una àrea de tast i de mercat. La Mostra, que durant tot el divendres ha gaudit d'una bona afluència de públic compta amb un programa d'activitats complementàries totes relacionades amb el món del formatge.

Les esglésies romàniques de la Vall de Boó són el principal atractiu de l'Alta Ribagorça i que la majoria de turistes d'aquesta comarca visiten.