Down Lleida desmenteix el pub Fissure i assegura que mai no han col·laborat

L'entitat nega que tingués una relació de deu amb el pub que va vetar l'entrada a diversos dels seus membres

Redacció
13 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:22h
L'Associació Down Lleida ha desmentit el comunicat que va fer públic el pub Fissure en el qual explicava que havia mantingut una col·laboració de deu anys. El pub va apuntar, després de prohibir l'entrada a uns nois de l'entitat, que havia tingut una relació amb l'associació, un punt que des de Down Lleida es desmenteix assegurant que no han tingut mai relació amb aquest local més enllà de la presència d'alguns dels seus membres.

L'entitat també desmenteix que Fissure hagi fet descomptes als clients de l'associació com així deien els responsables del local en el mail de disculpes que van enviar després de la polèmica.

Comunicat de Down Lleida
 
1. Down Lleida no ha tingut ni té cap col·laboració especial amb el pub Fissure. En alguna ocasió, fa temps, un grup de persones de l'entitat havia anat a prendre alguna cosa i ballar, com s'ha fet en altres locals, i sense tenir ni pretendre tenir cap tracte de favor. Volem creure que algú ha informat malament a la nova propietat quan la nota de Facebook afirmava que "portem col·laborant amb Down Lleida durant deu anys" o quan en el seu primer correu electrònic de disculpes ens deia que portaven anys fent descomptes en les consumicions per a persones de l'associació. Cap de les dues coses és certa.

2. Reiterem el valor que li donem a la reacció del personal responsable del local, tant en l'interès per disculpar-se en persona amb nosaltres, com en el to de penediment de la seva nota (incorreccions al marge).
Volem pensar que hagués estat igual sense l'enrenou mediàtic. Ens arriben molts missatges en contra de la propietat i del personal del Pub, i els entenem, però el nostre esperit i forma de fer és constructiva i d'intentar aconseguir veure la part positiva de les situacions, per això com ja hem dit, el nostre únic propòsit és que no torni a passar aquesta situació, ni al Fissure, ni en cap altre local de Lleida, Catalunya o Espanya, així com aconseguir que les persones discriminades rebin les disculpes personalment. Quan les persones responsables i el personal del pub es reuneixin amb els joves, els coneguin en persona i escoltin de la seva veu el malestar que els van causar, entre totes i tots haurem contribuït a construir una societat una mica més inclusiva.

3.Tornem a agrair les mostres de suport rebudes a través de totes les vies (correus, trucades, xarxes socials, mitjans de comunicació, personalment ...) i ho hem de fer de forma genèrica perquè han estat moltes.
Això ens fa veure que molta gent ja fa anys que va canviar la seva mirada cap a les persones amb síndrome de Down, i creiem que aquest fet s'ha convertit en una oportunitat perquè molta altra gent que encara no ho havia fet el faci ara.