La Crida demana un carrer en honor a Guillem Agulló a Lleida

La formació sol·licita a la Comissió Especial de Carrers un espai públic a la memòria del jove antifeixista, assassinat el 1993 per un grup neonazi

Redacció
13 d'abril del 2017
Actualitzat a les 12:28h
Carrer Guillem Agulló de Sallent
Carrer Guillem Agulló de Sallent | CUP Sallent
La Crida per Lleida – CUP ha demanat que en la propera sessió de la Comissió Especial de Carrers es proposi la concessió d’un espai públic a la memòria de Guillem Agulló i Salvador (Burjassot, 1974 – Montanejos, 1993). Aquest dimarts es van commemorar els 24 anys de la seva mort, el jove antifeixista i independentista de Burjassot que l’11 d’abril de 1993 va ser brutalment assassinat per un grup neonazi a la localitat de Montanejos, comarca de l’Alt Millars (País Valencià).

"La mort de Guillem Agulló, militant de Maulets, no va ser aleatòria, sinó fruit del seu compromís polític", explica la formació. Durant el judici del cas, el jutge mai va considerar l’agreujant d’odi ideològic: el seu assassí, Pedro Cuevas (actualment dirigent de Alianza Nacional), només va complir vuit anys de presó i la resta del grup va ser absolt.

"Guillem Auglló ha esdevingut un símbol de l’antifeixisme arreu dels Països Catalans i de la resta de pobles de l’Estat espanyol. La nostra ciutat ha de reconèixer la seva memòria i la seva lluita", defensa la Crida.