La Generalitat mesurarà la qualitat i la continuïtat de la xarxa elèctrica

Ho ha anunciat el conseller Baiget després d'una reunió amb els presidents dels consells comarcals de la demarcació de Lleida

ACN
13 d'abril del 2017
Actualitzat a les 0:57h
Baiget, reunit amb els presidents dels consells comarcals
Baiget, reunit amb els presidents dels consells comarcals | ACN
La Generalitat de Catalunya instal·larà enregistradors a la xarxa elèctrica per mesurar la qualitat del subministrament en els municipis de la demarcació de Lleida que pateixen microtalls de manera constant. Ho ha explicat el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que s'ha reunit aquest dimarts a la Diputació de Lleida amb el president de l'ens, Joan Reñé, i presidents de consells comarcals del territori.

Aquesta mesura està orientada a documentar les queixes de diferents consells comarcals sobre els microtalls de subministrament. Els resultats d'aquestes proves determinaran si cal emprendre actuacions urgents en la xarxa elèctrica a curt i mig termini. Les mesures s'iniciaran "en breu" i s'allargaran durant una setmana, ha afegit. En aquest sentit, Reñé, demana a Endesa que prengui mesures al respecte ja que els microtalls són "reiterats" i als alcaldes els costa contactar amb l'empresa quan aquests succeeixen. 

Les conseqüències de la nevada

Pel que fa als problemes elèctrics a diversos municipis els dies 24, 25 i 26 de març a causa de les nevades, Reñé ha assegurat que van existir "dèficits clars" en el subministrament. En aquest sentit, Baiget ha recordat que es va obrir immediatament un expedient informatiu a Endesa i que estan en procés de rebre la informació per part de l'empresa. El termini s'acaba el 5 de maig i llavors, ha afegit, es decidirà si s'obre un expedient sancionador o no.

Baiget ha exposat als alcaldes que el fenomen climatològic dels dies 24 i 25 de març va produir 137 incidents a la xarxa de mitja tensió i 159 incidents a la xarxa de baixa tensió de la demarcació, que van arribar a deixar sense subministrament elèctric un màxim d'uns 17.000 usuaris fins al dia 26. En total, van caure a terra 8 suports i fins a 5,5 km de línies.