La Paeria millora l’accés a l’aparcament de l'Escola Alba

L’actuació, que ha consistit en pavimentar amb formigó, s’ha dut a terme aquests dies coincidint amb les vacances escolars de Setmana Santa

Redacció
12 d'abril del 2017
Actualitzat a la 1:02h
Imatge de les obres
Imatge de les obres | Paeria
L’Ajuntament de Lleida ha millorat l’accés a l’aparcament de l'Escola Alba coincidint amb les vacances escolars de Setmana Santa. Per tal que el resultat dels treballs sigui òptim, els treballs s’han concentrat durant aquests dies ja que s’ha pavimentat la zona amb formigó i necessita que s’assequi durant un període llarg. També, s’ha fet una repassada al solar de l’aparcament per fer les reparacions necessàries en el ferm.

Cal recordar que la Paeria va construir aquest aparcament en uns terrenys annexes a l’escola, d’uns 4.500 m2 i amb capacitat per a 150 places, que es va posar en funcionament al setembre de l’any 2014 i que està destinat exclusivament perquè els pares i les mares i la comunitat educativa del centre escolar hi puguin aparcar. Amb aquesta actuació, la Paeria va millorar la seguretat a l’escola, atenent les reivindicacions que havia fet la comunitat educativa, tot i que encara queda pendent la construcció d’una rotonda o un nou sistema d’accés per part de la Generalitat, per completar la solució al problema de mobilitat del centre.

La construcció d’aquest aparcament es va emmarcar dins del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’AMPA de l’Escola Alba, que establia que la Paeria construïa i finançava íntegrament les obres del nou pàrquing del centre escolar en aquest terreny adjacent a l’escola. Per poder construir el pàrquing, prèviament l’Ajuntament de Lleida va acordar un contracte per llogar el terreny que fa aquestes funcions.

Així, el lloguer que es va signar amb la propietat de la finca abasta 10 anys prorrogables i amb dret de tanteig per part de l’Ajuntament, en el cas de venda. L’Ajuntament aporta 300 euros mensuals per al lloguer del terreny i l’AMPA, 250. El cost del pàrquing, que va construir l’Ajuntament, va ser de 150.000 euros.