L'Espai Transmissor de Seró s'obre al públic europeu amb l'entrada al «Megalithic Routes»

El centre ha presentat la nova programació, que inclou visites nocturnes, tallers i tastos de vins i cervesa

Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat a les 18:25h
Imatge del Túmul de Seró
Imatge del Túmul de Seró | Túmul Seró
Aquest passat dissabte es va fer a Seró Espai Transmissor, el centre que conserva i exposa un conjunt d'escultures-menhir de fa 5000 anys, la presentació de les activitats per a 2017.
L'acte va comptar amb la intervenció de Carme Alòs, directora del Museu de la Noguera i Domènec Sabanés, alcalde d'Artesa de Segre. Tots dos van destacar la importància de les restes i de l'edifici que les acull, que són un actiu cultural i turístic de primer ordre. Seguidament van prendre la paraula els representants d'iPAT Serveis Culturals, l'empresa que recentment s'ha fet càrrec de la gestió del centre.

El programa d'activitats inclou visites nocturnes, tasts de vins DO Costers del Segre (subzona d'Artesa) i cerveses artesanes, així com conferències i tallers adreçats a tots els públics. Entre els projectes a més llarg termini hi ha la sembra, collita i processat de l'espelta petita, un dels cereals més estesos a la zona durant la prehistòria. Com a colofó a l'acte es va anunciar que, fruit de les gestions fetes pel nou equip gestor, Seró Espai Transmissor ha estat acceptat com a membre de Megalithic Routes, una xarxa de monuments i centres dedicats al megalitisme, i que suposarà un aparador privilegiat davant del públic europeu.

Seró Espai Transmissor es troba al nucli de Seró (Artesa de Segre, la Noguera), i s'hi fan visites guiades els dissabtes (matí i tarda), diumenges i festius (matí). Entre setmana s'hi fan visites concertades per a grups (més informació a seroespaitransmissor.cat).