Demanen al pub Fissure que compensi els joves de Down Lleida vetats

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals reclama formació en dret d’admissió per evitar aquests tipus de casos

Redacció
11 d'abril del 2017
Actualitzat a les 11:09h
La presidenta de Down Lleida, amb dos joves de l'associació
La presidenta de Down Lleida, amb dos joves de l'associació | ACN
La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha proposat que es dugui a terme una campanya de sensibilització en dret d’admissió per evitar casos com el del local Fissure d’aquest cap de setmana a Lleida.

Cal recordar que els responsables de l’establiment van denegar l’entrada a un grup de persones amb síndrome de down. Fecasarm ha lamentat aquest episodi “d’aplicació incorrecte del dret d’admissió” però ha demanat que no es criminalitzi al sector "en tractar-se d’un cas puntual".

Fecasarm puntualitza que Fissure no forma part de l’associació i li recomana que compensi els afectats d’alguna manera, per exemple organitzant "una festa especial per a ells o per l’Associació Down Lleida els propers dies i que els beneficis es destinin a l’esmentada associació o a una campanya de conscienciació".
 
Fecasarm també explica que al costat de la Federació d’Hostaleria de Lleida han acordat aquest dilluns proposar al Departament d'Interior que es faci una “campanya pedagògica o de conscienciació” en aquesta demarcació per fomentar “l’aplicació correcta” del dret d’admissió.