L'oposició acusa el govern de la Paeria d'«ocultar informació» sobre les torres de la Llotja

ERC i la Crida denuncien que el Centre de Negocis i Convencions no ha facilitat tota la informació | El PDECat critica que l'organisme vulgui evitar la "due diligence"

Redacció
10 d'abril del 2017
Actualitzat a les 23:53h
Imatge d'un cartell del BBVA amb la Llotja al fons
Imatge d'un cartell del BBVA amb la Llotja al fons | Comú de Lleida
Els grups de l'oposició han acusat aquest dilluns el govern de la Paeria d'ocultar informació en relació al projecte de construcció de les dues torres de la Llotja que pretén aixecar el BBVA, propietari dels terrenys. En aquest sentit, el conseller d'ERC, Carles Vega, ha denunciat que "es va ocultar informació als consellers de l'avantprojecte de construcció de les torres, malgrat haver-ho preguntat en diverses ocasions. 'Sabem que el govern municipal coneixia les intencions dels promotors dies abans de la seva presentació pública, com ha reconegut el propi conseller delegat".

​En aquesta mateixa tessitura s'ha situat el grup de la Crida per Lleida, que ha denunciat l’existència d’un doble consell d’administració al Centre de Negocis i Convencions, un d’oficial on Rafel Peris n’ostenta la presidència i on s’oculta informació a la resta de consellers/es i un "de facto" format per alcaldia de la Paeria on es decideixen els assumptes del CNC.

La formació denuncia aquest fet arran de les informacions i decisions a l’entorn de les dues torres que s’han anunciat que es construiran al solar annex a la Llotja les gestions dels quals s’han ocultat deliberadament als consellers del CNC, malgrat es va dur a terme, dimecres, una reunió extraordinària a petició de Crida, PDeCAT i ERC per demanar informació sobre la reversió del solar, sense cap avançament per part del govern.

​El PDECat critica el CNC per voler evitar la due diligence

Per la seva banda, el grup municipal del PDECat i Unió ha expressat aquest dilluns la seva perplexitat després que el conseller delegat del Centre de Negocis i Convencions (CNC), Rafael Peris, hagi informat en el transcurs de la reunió del Consell d'Administració de l'ens que no s'ha iniciat cap gestió per encarregar la due diligence que es va aprovar impulsar en el passat Ple municipal del mes de febrer. Peris ha explicat que no li correspon fer-ho al CNC, tot i que el mateix alcalde de Lleida, Àngel Ros, va encarregar-ho, segons una nota de premsa del passat 27 de febrer.

En aquesta nota es deia textualment que "el paer en cap, Àngel Ros, i el conseller delegat de la CNC, Rafael Peris, han analitzat els acords del darrer Ple municipal i per al seu compliment han encarregat avui mateix a la CNC que redacti el Plec de Condicions per licitar una Auditoria o Due Diligence amb la major celeritat possible per donar compliment a la moció aprovada en ple municipal d'aquest mes de febrer".

La regidora Maria Rosa Salmerón, consellera del Centre de Negocis i Convencions, considera que "transcorregut gairebé un mes i mig des d'aquest anunci, confiàvem que el plec de condicions per licitar aquesta due diligence estaria pràcticament a punt i, en canvi, avui ens diuen que no només no s'ha fet res, sinó que el CNC no ho farà".