El pub que va prohibir l'entrada als joves amb Down diu que sempre han mostrat «respecte i tolerància»

Els responsables del local demanen disculpes en un comunicat

Redacció
10 d'abril del 2017
Actualitzat el 12 d'abril a les 14:28h
Imatge del local
Imatge del local | Flipsmedia
El pub que va vetar en dues ocasions l'entrada als joves de Down Lleida ha emès un comunicat aquest dilluns per demanar disculpes per la seva decisió. En la carta, els responsables de Fissure asseguren que aquest és el pitjor gest que podien haver fet, si bé recorden que des de fa deu anys col·laboren amb l'entitat lleidatana. En aquest sentit, també destaquen que sempre han tingut una actitud de respecte i tolerància cap a qualsevol diversitat.

​Comunicat

Reconeixem que ha estat el pitjor gest que haguéssim pogut fer. Dins l’oci nocturn a la ciutat, portem col·laborant amb Down Lleida durant deu anys, així com, amb d’altres associacions que treballen en la inclusió d’aquests col·lectius en la nostra societat. L'Associació Down Lleida ha vingut de forma continuada al nostre establiment, sense que hi hagués cap problema, i ha tingut sempre un tracte correcte per la nostra part.

Els nostres clients, que ens coneixen des de fa anys, saben que sempre hem tingut una actitud de respecte i tolerància cap a qualsevol diversitat. Sabeu que el nostre públic habitual procedeix d'altres parts del món, persones d'altres ètnies, discapacitats o orientació sexual, que hi són totes ben benvingudes.

Com hem explicat als mitjans de comunicació, la direcció del Pub Fissure ha demanat disculpes a l’entitat per aquest fet puntual, ha reconegut haver-se equivocat i ha rectificat en relació a la seva actuació. Tant és així que al dia següent, i com cada dissabte, usuaris d’una altra associació van poder accedir al local sense cap tipus de problema. A primera hora d'aquest matí els responsables del Pub Fissure ens hem reunit a l'Associació Down Lleida, amb la seva presidenta, un tècnic, una coordinadora i el Guillem, un noi amb Síndrome de Down, on han rebut personalment les nostres disculpes i la nostra rectificació.

També s'ha parlat de treballar sobre un punt feble: la sensibilització i la integració d’aquest col·lectiu en els entorns d'oci nocturn, cap a un model més inclusiu. De mutu acord, hem exposat la voluntat de treballar plegats i els hem ofert tot el que estigui a les nostres mans. Tanmateix, com ha indicat la presidenta "l'objectiu de la denúncia a fiscalia no és una sanció econòmica ni el tancament del local, sinó aconseguir un canvi de mentalitat a dues bandes: pels empresaris i pels usuaris dels locals d'oci." A continuació, ens hem reunit amb els responsables del programa Nits Q, de l'Ajuntament de Lleida, on també s'han demanat les disculpes pertinents, s'han aclarit els fets i s'ha posat de manifest que s'hauria d'emprendre accions per evitar aquest tipus de situacions, eliminant perjudicis i millorant la convivència en aquests entorns.

Ens agradaria que arrel d'aquest desencert, tothom tingués més consciència i es treballés per a la sensibilització i integració de tots els col·lectius. Demanem, de nou, disculpes a qualsevol persona que s'hagi pogut ofendre
"